SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Beylerderesi'ne Baraj Yapılsın'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Genel Meclisi'ni AKP'li üyeleri verdikleri önerge ile Beylerderesi mevkiine baraj yapılmasını talep ettiler. Önerge, araştırılmak üzere komisyonlara gönderildi.

Malatya İl Genel Meclisi, 2010 yılının son toplantısını yaparak, Meclis çalışmalarına 3 Ocak 2011 tarihine kadar ara verdi.

İl Genel Meclisi Naci Şavata başkanlığında toplanan İl Genel Meclisi'nde İl Özel İdaresi'ne ait 2 dairenin
Yazıhan Kaymakamlığının kullanımına verilmesini, Akçadağ ilçesinin Güzyurdu köyüne, merkez Kırkpınar köyüne ve Arguvan ilçesinin Morhamam köyüne Besi Ahırı ve Mandıra yapılması, Arapgir ilçesindeki Özel İdareye ait tek katlı lojmanın satılması teklifleri görüşülerek kabul edildi. Toplantıda İl Özel İdaresi'nin sözleşmeli avukat, şehir plancısı ve mühendis maaşlarına yüzde 15 oranında zam yapılması teklifi görüşülerek kabul edildi.

Toplantıda bazı AKP'li İl Genel Meclisi üyeleri toplu halde önerge vererek, Beylerderesi'ndeki suyun yılın 7 ayında boşa aktığı belirtilerek, buraya bir sulama barajı yapılması ile Dilek ve Şahnahan bölgesi ile birlikte çevre köylerin sulama suyu ihtiyacını ortadan kalkacağı belirtildi.

İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, konuyu daha önceden DSİ yetkilileri ile görüştüklerini ve DSİ yetkililerinin kendilerine Beylerderesi'nde 3 tane göletin peş peşe yapılabileceğinin önerildiğini söyledi.

Önerge oy birliği ile kabul edilerek, Bütçe, Tarım ve İmar Komisyonlarına havale edildi.

Toplantı sonunun da Şavata. İl Genel Meclisi'nin çalışmalara 3 Ocak 2011 tarihine kadar ara verdiğini, ancak Meclis Üyelerinin çalışmalarına devam edeceğini belirtti.

Bu arada, Beylerderesi'ne viyadük yapımına başlanılması esnasında dönemin AKP Malatya Milletvekillerinden Ali Osman Başkurt tarafından bu bölgeye gölet yapımı gündeme getirilmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız