SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Beylerderesi'ne Seyir Kulesi

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:18:25
Beylerderesi'ne Seyir Kulesi
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, yapmayı planladıkları Seyir Kulesi için 3 projenin belirlendiğini ve projenin temelini bu yıl atmayı hedeflediklerini açıkladı.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman’ı ziyaret etti.

Ziyaret için teşekkür eden Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bu yıl yoğun bir etkinlik yapıldığını belirterek, “Bu yıl yerel yönetimlerimiz, büyükşehir belediyemiz, Yeşilyurt Belediyemiz, Battalgazi Belediyemizin büyük katkılarını gördük. Bu destek halen devam ediyor. Yeşilyurt belediye Başkanımız Hacı Uğur Polat’a katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Malatya’daki basın kuruluşlarını ziyaret ettiklerini belirterek, “Bir bütün olarak toplumun haber alma özgürlüğünü sağlayan, buna olanak veren, bu yolda bir mücadele verenler gazetecilerimizdir, medya mensuplarımızdır. Demokratikleşmede de basının geldiği seviye de önemli bir ölçüdür. Türkiye’mizde çok mesafe aldık, bundan sonrada alınması gereken mesafeleri gerçekleştireceğiz. Bizler Malatya’daki yerel yönetimler olarak Büyükşehir Belediyesi olarak, Yeşilyurt Belediyesi olarak ve Battalgazi Belediyesi olarak basın mensubu kardeşlerimiz, arkadaşlarımız için tabiki bugünlerini kutlamamız ve onları hatırlamamız önemli. Çünkü basın mensupları ile sürekli birlikteyiz” dedi.

BEYLERDERESİNE “SEYİR KULESİ”

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, seyir kulesi çalışmaları ile ilgili olarak ise  bir soru üzerine açıklama da bulunarak; “Bizim vizyon projelerimiz içerisinde Yeşilyurtlu hemşerilerimize 44 proje sözünü verdik. 44 proje içerisinde kanal projemiz ve seyir kulemiz vizyon projelerimiz içerisinde yer alıyor. Şuanda Proje Koordinasyon Merkezimizde arkadaşlarımız Seyir Kulesi Projemiz ile ilgili olarak çok yoğun bir çalışma yapıyor. Kendi ekibimiz içinde bir yarışma yaptık. Yeşilyurt Belediyesi Proje Koordinasyon Merkezi’ndeki arkadaşlarımız Seyir Kulesi ile ilgili çalışmalarını bitirdiler. Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Battalgazi Belediye Başkanımızın da jüri içerisinde yer alarak bu projelerden birisini seçeceğiz. Yada üçünü seçeceğiz ve Yeşilyurtlu hemşerilerimizin takdirine sunacağız ve tercihe göre o projeyi yapacağız. Aynı sistemi belediyemizin logosunda da uyguladık. İnşallah bahar ile birlikte Seyir Kulesinin temelini atacağız. Şehir Kulesi ile Seyir Kulesi arasında bir fark var. Şehir Kulesinin en az 100 metre olması gerekiyor.  Şehir Kulesi daha yüksek oluyor. Seyir Kulesi daha kısa oluyor. Biz Seyir Kulesini 40 metre yüksekliğinde planlıyoruz” dedi.

CAZİBE MERKEZİ OLACAK

Polat şunları söyledi, “Öyle bir noktaya yerleştireceğiz ki, seyir kulesine çıkan bir vatandaşımızın bir yandan Beylerderesini görmesi, bir yandan da şehrimizi izleyebilmesi lazım. İnşallah özellikle havanın açık olduğu zaman Karakaya Baraj Gölünün de görünmesi lazım. Seyir Kulesini sadece bir seyir kulesi olarak planlamıyoruz. Bulunduğu bölgeye farklı projelerle bir cazibe merkezi haline dönüştüreceğiz. Seyir için o bölgeye giden vatandaşlarımız, bir yandan çocuğunun eğlenmesi için fırsatlar bulacak. Belki kafe, lokantalarında olduğu kompleks bir çalışma içerisinde olacağız. Bahar ile birlikte seyir kulesinin temelini atacağız. Yer için şuada 3 nokta var ve bunlardan birini tercih edeceğiz. Bunlardan birisi Beylerderesi kenarı, viyadükün karşısına geliyor. Yoğunluk olarak o noktayı planlıyoruz. Ama yine alternatif olarak 2-3 noktamız daha var.” 

11 AYRI PROJE YAPILDI

Seyir kulesi için Yeşilyurt Belediyesi Proje Koordinasyon Merkezi tarafından 11 ayrı seyir kulesi projesinin çizimi yapıldığı ve bunlardan açıklanmayan 3 adet projenin belirlendiği kaydedildi. Günümüz modern tekniklerine göre hazırlanan seyir kuleleri projeleri olduğu gibi, günümüz modern teknolojisi ile Osmanlı ve Selçuklu mimarisinin birleştirildiği  seyir kulesi projeleri de yer alıyor. Yapılması planlanan projenin önümüzdeki aylarda kamuoyuna açıklanması bekleniyor. 

MAKET FOTOLAR: Beylerderesi Kule tasarımları

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız