SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Beynelminel' Mehmet Bey

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili ve TBMM Dışişleri Komisyonu üyesi Mehmet Şahin başkanlığında, güneydoğu illeri milletvekillerinden oluşan bir grubun, davet üzerine ABD'ye giderek temaslarda bulunduğu bildirildi.

Konuya ilişkin olarak Mehmet Şahin'in sekreteryasından şu açıklama yapıldı:

"ABD’nin önde gelen üniversitelerinden Kennesaw Devlet Üniversitesi Atlanta’daki İstanbul Center adlı sivil toplum kurumunun öncülüğünde 2008 -2009 yılını Türk Yılı ilan ederek yıl boyunca yapılacak etkinlikler kapsamında ilk olarak Malatya Milletvekili Mehmet ŞAHİN ve beraberindeki bir grup parlamenteri yeni eğitim-öğretim yılının açılış gününde Atlanta’ya davet etti. Üniversitenin rektörü President Dr. Daniel S. Papp ve beraberindeki senato üyeleri geçtiğimiz ay bu vesileyle TBMM’de özel olarak Şahin’i ziyaret etmiş ve bu eğitim-öğretim yılını ‘Türk Yılı ‘ olarak ilan ettiklerini duyurarak bu konuda yardımcı olmalarını rica etmişlerdi.

Daha sonra ülkesine döner dönmez bu taleplerini resmi olarak ileten Mr.Papp’ın davetine Batman Şanlıurfa ve Diyarbakır Milletvekillerinden M.Emin Ekmen, Yahya Akman ve Abdurrahman Kurt da katıldılar. Türkiye’nin bölgede ve dünyada giderek çok önemli bir aktör konumuna geldiğini ve artık sadece kendi içindeki siyasi ve ekonomik istikrarı sağlayan bir ülke değil Orta Doğudaki ülkeler arasında arabuluculuk yaparak bölge barışına katkıda bulunan bir konuma geldiğini ifade eden Şahin, ABD’nin çeşitli eyaletlerindeki bazı senatörleri de iade-i ziyarette bulundu. Daha önce değişik vesilelerle tanıştığı ve TBMM’de ziyaretine gelen Şikago, Iowa ve Atlanta’daki birçok senatörle de bir araya gelerek ülkemizin tanıtımı ve parlamenter diplomasinin ülkelerimiz arasında gelişmesi adına bazı görüşmelerde bulundu.

Türk Yılı etkinlikleri kapsamında 12 Ekimde başlayacak olan Atlanta Türk Festivaline de bir grup milletvekili ve işadamı ile beraber davet edilen Şahin bazı il belediyelerinin de kültür, sanat ve ekonomik kaynaklarını tanıtabilecekleri programlar planladıklarını belirtti.

Türkiye’nin Atlanta’daki Fahri Başkonsolosu Mona DAIMONDun onurlarına verdiği yemeğe de iştirak eden milletvekilleri Türk Yılı etkinliklerine önemli katkılar sağlayan Mona Daimonda özel olarak teşekkür ettiler.

Ayrıca Kennesaw Üniversitesi yetkililerinden Director of International Services and Programs Dr. Daniel J. Paracka tarafından yapılan açıklamaya göre bir grup Türk öğrenciye de ABD vatandaşı statüsünde okumak üzere kontenjan ayrıldı.

Birçok ABD’li akademisyen ve üst düzey bürokratın kendi evlerinde iftar yemeği daveti vermeleri de Şahin ve beraberindekileri çok duygulandırdı.ABD-Türkiye ilişkilerinin geliştirilmesi için bu tür kültürel tanıtım programlarının artırılması dile getirildi.

Ayrıca Şahin Malatya kaysısını doğrudan ABD’deki marketlere satılabilmesi hususunda da Tarım bakanlığının üst düzey yetkilileriyle görüşmelerde bulundu."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız