SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Beyni Dinlendirir"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:27:15
A- A+ PAYLAŞ
 
Türk Hava Kurumu (THK) Malatya Şubesi Model Uçak Sorumlusu Doç. Dr. Metin Atambay, model uçakla uğraşmanın beyni dinlendirip stresin etkilerini azalttığını söyledi.
 
Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde görev yapan ve Türk Hava Kurumu (THK) Malatya Şubesi Model Uçak Sorumlusu Doç. Dr. Metin Atambay, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Günümüzün yoğun ve stresli ortamını hep birlikte yaşıyoruz. Öğrencilikten başlayan sınavlar, mezuniyet sonrası iyi bir iş bulma çabası, iş ortamında başarı ve kazanç kaygısı, evlilik, mal mülk edinme gayreti, çocukların geleceği derken sürekli stres yaşıyor ve çevremize yansıtıyoruz. Bu stresi atmanın yolunu model uçaklarla bulabilirsiniz" ifadelerini kullandı. 
 
Model uçakçılığın yıllardır yaygın bir hobi olmasına rağmen toplumda birçok kişinin bilmediği, duymadığı bir alan olduğunu belirten Atambay, "Çok küçük yaşlarda başlanabilir. Serbest model denilen motorsuz süzülen planör tarzı uçaklar çocuklar tarafından rahatlıkla yapılabilir. Daha sonra lastik motorlu denilen ve pervanenin lastik ile kurulup döndürüldüğü modellere geçilir. Artık model uçağın kontrolümüzde olmasını istemeye başlarız ve radyo kontrollü modelleri yerden bir kumanda ile kontrol ederek
uçururuz. Pilli, yakıtlı model uçaklara başlar, akrobasi modelleri ile kendimizi geliştirir, yarışmalarda dereceye girmeye çalışırız. Yaş ilerledikçe tecrübemiz de artar, daha güzel uçan modellerin sahibi oluruz" ifadelerini kullandı. Atambay, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Model uçağınızı havalandırdığınız anda aklınız da onunla birlikte havalanır. Sınav, kredi kartı borcu, çocuğunuzun kötü notları, saçlarınızın dökülmesi yerde kalır ve beyniniz tüm dikkatini günlerce emek verdiğiniz model uçağa yöneltir. Model uçağınızı yere indirdiğinizde streslere karşı daha güçlü bir durumda olursunuz. Bilgisayar ve televizyon başından kalkmış, açık havaya çıkmış, kan dolaşımınızı canlandırmış olursunuz. Model uçak bir spor dalıdır ve aynı zamanda hobi olarak da yapılabilir. Başlamak
için bulunduğunuz şehirde varsa model uçak ile ilgili bir kuruluşa başvurabilirsiniz. Türk Hava Kurumu şubelerinden de yararlanmak mümkündür. Her ikisini de bulamadıysanız internet ortamındaki modelcilik siteleri ve forumları sizlere yardımcı olabilecek modelcilerle doludur. Yaşamınızı biraz daha renkli hale getirmek, sizi yoran ortamlardan uzaklaşmak, beyninizi dinlendirmek elinizdedir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız