SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bez Bebek Kursu İlgi Görüyor

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:08:31
Bez Bebek Kursu İlgi Görüyor
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da bez bebek kursu ilgi görürken, kursiyerler hem meslek öğreniyor hem de aile bütçelerine katkıda bulunuyor.

Battalgazi İlçesi Kervansarayı’nda bez bebek kursu veren Halk Eğitim Merkezi Eğiticisi ve Battalgazi Kadın Girişimciler Derneği Başkanı Hülya Turan, kitra bebek dedikleri bez bebeğin yanı sıra takı tasarım kursunu da verdiklerini söyledi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Turan, “Öğrencilerimiz hem üretip hem de satıyorlar. Geliri öğrencilerimize veriliyor. Kitra bebek, fes, çarık, çorap ve kıyafetleri elde yapılıyor. Aşaması çok. Bir, bir buçuk ayda yapılabiliyor. Kursiyerler yaptıkça öğreniyorlar ve daha kısa sürede eser ortaya çıkıyor” dedi.

Kursiyerlerden Serap İleri ise öğretilenleri hızlı öğrendiklerini dile getirerek, “2-3 bebek yaptıktan sonra diğerlerini daha seri ve kısa sürede yapıyoruz. Kursa katıldıktan sonra el işine daha yatkın olduk” şeklinde konuştu.

Kursta eğitim alan bir kursiyer, Kervansaray’da kapalı oda istediklerini, bu konuda ilgili yetkililerden isteklerini dikkate almalarını istedi.

Bir başka kursiyer ise “Yağmurda ve kış döneminde sıkıntı çekiyoruz. Ayrıca, ürettiklerimizi saklama konusunda güvenli bir yer istiyoruz. Kapalı bir mekan tahsis edilirse iyi olacak” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız