SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bez Bebek Kursu Sona Erdi

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:31:36
Bez Bebek Kursu Sona Erdi
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 2012 yılı Yaygın Kültürel Eğitim Faaliyetleri çerçevesinde düzenlenen, Folklorik Giysili Bez Bebek Yapımı Kursu sona erdi.
 
5 Mart-30 Nisan 2012 tarihleri arası düzenlenen kurs usta öğretici Cevdet Bozdağ tarafından verildi. Kursa hepsi kadın olan 18 kursiyer katıldı. Kurs, Belediye Sanat ve Eğitim Merkezi’nin Bez Bebek Atölyesinde verildi.
 
El sanatlarının canlı tutulmasının önemine değinen Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürü Derviş Özbay “Alanında yeni usta öğreticiler yetiştirmek ve bu sanatları gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla bu tür kurslar düzenliyoruz. İl müdürlüğümüzce ilk kez folklorik giysili bez bebek yapım kursu verildi. Bu bakanlığımız ve müdürlüğümüzün el sanatlarına vermiş olduğu önemi göstermektedir. Umarım bu kursun devamı gelecektir” dedi.
 
Usta öğretici Cevdet Bozdağ ise “Kültür ve Turizm Müdürlüğümüzün unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarına vermiş olduğu destekten dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
 
Kurs sonunda İl Kültür ve Turizm Müdürü Özbay, Müdür Yardımcısı Mehmet Kazancı ve Halk Eğitim Müdürü Veysel Güler ile usta öğretici Bozdağ’dan oluşan bir komisyon, kursiyerlerin yapmış olduğu bez bebekleri inceleyip not verdi.
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız