SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bıçak Bileyicilerinde İş Yoğunluğu

0
Güncellendi - 2016-09-07 17:51:05
Bıçak Bileyicilerinde İş Yoğunluğu
A- A+ PAYLAŞ

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala bıçak bileme esnaflarında iş yoğunluğu artmaya başladı.

Bayramın yaklaşmasıyla birlikte kurban kesecek vatandaşlar, evlerinde bulunan ve körelen bıçakları biletmek için bıçakçılara akın etmeye başladı. Kimi vatandaşlar Kurban Bayramı için yeni bıçak alırken, kimi vatandaşlar da eski bıçaklarını bilemeyi tercih ediyor.

Malatya da 25 yıldır bıçak bileyen ve bıçak tamiri yapan Nazım Karakaş isimli esnaf yaklaşan Kurban Bayramı için vatandaşların şimdiden hazırlıklara başladığını söyledi. Karakaş,” Vatandaşların kurbanlarını rahat kesmek istiyorlarsa kaliteli ve keskin bıçak kullansınlar. Çünkü ucuz ve kalitesiz bıçaklar kurban kestiğiniz zaman sorun çıkarır. Kaliteli bıçak kullanırlarsa daha iyi bir kesim gerçekleştirirler. Her seneki gibi bu yılda bayram yoğunluğunu yaşamaya başladık. Bıçağı 2,5 liraya biliyoruz. Vatandaşlar daha çok normal bıçakları tavsiye ediyor. Onlarında fiyatı 25-35 lira arasında değişiyor” ifadelerini kullandı.

Bıçak bileyici Kenan Demirci ise vatandaşların bıçak bileme işlerini son güne bırakmamalarını söyleyerek, “Daha yoğunluk başlamadı. Gelen vatandaşlarımız oluyor fakat yine de hala fazla bir yoğunluk başlamadı. Vatandaşlar genellikle son gün geliyor. Buradan vatandaşlara önerim son güne bırakmasınlar bıçaklarını erkenden bilesinler. Kurban yaklaşınca vatandaş her önüne gelene bıçak biletiyor. Bıçak her taşta bilenmez. Bilerken işi ehli olana versinler” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız