SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bıçak Kemiğe Dayandı'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Eczacılar Odası Başkanı Bülent Köse, 28 bin eczacı olarak bıçağın kemiğe dayandığı günler yaşadıklarını söyledi.

Eczacılar Odası'nda bir basın açıklaması yapan Köse, Sağlıkta Dönüşüm Programı'nın 2004 yılında uygulanmasıyla birlikte, sağlık harcamaları içinde ilaç dışı harcamaların payının önemli ölçüde arttığını ileri sürdü.

Köse, "Türkiye'de benzerleri arasındaki kişi başına ilaç harcaması en düşük olan ülkelerden birisidir. Fakat, tasarruf önlemleri ile birlikte hastaların ilaca ulaşması engelleniyor. Bunun yanında, biz eczacılar da her gün değişen uygulamalar ve üzerimize binen ek yüklerle ilaçta tasarrufun bedelini ödüyoruz. Biz, muayene ücreti tahsildarlığı yapmak değil, sağlık hizmeti vermek istiyoruz. Özellikle konsolide bütçe ve yeşil karta ilacın bedeli çoğu zaman geç ödeniyor. Şimdi bir de avans adı altında bizim hastalarımıza ulaştırdığımız ilacın yüzde 75-90'ının 80 gün sonra, geri kalanının belirsiz bir zamanda ödenmesi tehlikesi ile karşı karşıyayız" dedi.

Köse, eczacıların kamuya iskonto vermek zorunda bırakıldığını ileri sürerek, "Eczaneler dört yıldır ayakta kalma mücadelesi veriyor. Eczanelerin 3'te 1'i kapanma noktasına gelmiştir. Bizler, bilgimizle eğitimimizle ve eczanelerimizle hastalarımıza hizmet vermek için çabalıyoruz. Fakat, hem meslek örgütümüz hem de 28 bin eczacının taleplerini dinlemiyorlar. Bu nedenle, 21 Aralık tarihinde, Ankara'da tüm eczacılarımızın katılacağı bir yürüyüş ve miting düzenleyeceğiz. Malatya eczacıları olarak mitinge katılıp destek vereceğiz" şeklinde konuştu

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız