SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bıçak Kemiğe Dayandı!"

A- A+ PAYLAŞ
İl Genel Meclisi’nin bugünkü oturumunda yine Vali’ye tepki vardı. Özel İdare’ye ait sondaj makinelerinin Vali Saran’ın talimatıyla İspendere’ye kuyu açma amacıyla gönderilmesi meclis üyelerini kızdırdı. Naci Şavata, ‘Bıçak kemiğe dayanmıştır’ dedi.
 
VALİ’NİN KARARLARI MECLİSİ GERDİ
İl Genel Meclis Başkanı Naci Şavata, Malatya’nın köylerinde ve beldelerinde içmesuyu bulunması amacı ile sondaj vurulmasını bekleyen onlarca yer olmasına karşın Özel İdare’ye ait sondaj makinesinin Vali Ulvi Saran’ın talimatı ile sondaj vurulmak üzere İspendere’ye gönderilmesini eleştirerek; “Bıçak kemiğe dayanmıştır. Artık bu işleyiş durmalıdır” dedi.
 
Naci Şavata, daha önce de İl Özel İdaresi’ne ait kamyonları havaalanı yoluna tahsis eden Vali’ye tepki göstermiş ve ‘Kamyonlarımız olmadığı için köy yollarına bir çakıl taşı dökemedik’ diyerek tepkisini dile getirmişti.
 
SONDAJ KARARI VAR AMA MAKİNE YOK
İl Genel Meclisi toplantılarının önceki oturumlarında da gündeme gelen, meclis tarafından alınan kararların uygulanmaması yönündeki sıkıntılar Eylül ayı toplantısına da damgasını vurdu. Geçtiğimiz aylardaki meclis toplantılarında ayrılan ödeneklerin yerinde kullanılmadığı gerekçesiyle ilgililer hakkında soruşturma açılması için temenni kararı alan İl Genel Meclisi, dün de 4 ayrı bölgede içmesuyu amaçlı sondaj yapılması kararı aldı. Ancak sondaj makinelerinin Vali Saran’ın talimatıyla İspendere’ye gönderilmesi nedeniyle bu kararların da kağıt üzerinde kalacak olmasına tepki gösterdi.
 
Geçtiğimiz aylarda Özel İdareye ait kamyon ve araçların Vali Saran tarafından havaalanı yoluna tahsis edilmesi nedeniyle ‘Geçtiğimiz yıllara göre bu yıl köylerimize yeteri kadar hizmet götüremedik’ diyen Meclis Başkanı Şavata, bu kez sondaj makinesinin Vali Saran tarafından İspendere’ye gönderilmesinin, acil olarak içmesuyuna ihtiyacı olan bölgelerdeki işleri aksattığını belirterek ‘5302 Sayılı Özel İdare Yasası’na göre Özel İdare’ye ait iş makineleri ve ekipmanların nerede kullanılacağına ilin valisi karar veriyor. Bu uygulama bizim işlerimizi aşırı derecede yavaşlatıyor’ dedi.
 
‘YETKİ KARMAŞASININ ÇÖZÜLMESİNİ İSTİYORUZ’
5302 Özel İdare Yasası’ndaki yetki karmaşasının çözülmesi gerektiğini kaydeden Meclis Başkanı Şavata,meclis toplantısında 4 ayrı bölgede içmesuyu amaçlı sondaj vurulması kararının alınmasının ardından kararın uygulanması için gerekli sondaj makinesinin Vali Saran tarafından İspendere’ye gönderilmesini eleştirdi. 
 
“Her ne hikmetse sondajın nereye vurulacağını başkaları belirliyor. Biz de vurulmasına karar veriyoruz” diye konuşan Şavata, meclis üyelerinin, alınan kararların uygulanmamasına tepki göstermesi üzerine Şavata şöyle konuştu: “Artık bıçak kemiğe dayandı. 5302 Sayılı Özel İdare Yasası’na göre Özel İdare’ye ait iş makineleri ve ekipmanların nerede kullanılacağına ilin valisi karar veriyor. Bu uygulama bizim işlerimizi aşırı derecede yavaşlatıyor. Köylerimizde, beldelerimizde içmesuyu bulunabilmesi amacı ile sondaj vurulmasını bekleyen vatandaşlarımız var. Ancak hala bir çalışma yapamıyoruz. Vali Bey’in talimatı ile İspendere’de 3. kuyu açmak için uğraşıyorlar. Ne amaçla bu yapılıyor bilmiyoruz. Daha önce 2 tane kuyu açılmıştı. Bunun sona ermesi lazım. Seçilmişler ile atanmışların karmaşasının bir an önce çözülmesi lazım.”
 
DİĞER GÜNDEM MADDELERİ
Meclisin diğer gündem maddeleri de görüşülüp karara bağlandı. Tarım ve Hayvancılık Komisyonu’ndan gelen raporlar doğrultusunda Kale İlçesi Yenidamlar Köyü Çayıran Mezrası’na, Şahnahan’a ve Akçadağ Yaylımlı ve Levent köylerine 1’er adet içmesuyu amaçlı sondaj vurulmasına karar verilirken, Hekimhan Başkavak Köyü’ne de sondaj vurulması için Tarım ve Hayvancılık Komisyonu’nun bir çalışma yapmasına karar verildi. Ayrıca, Akçadağ Yağmurlu Köyü 138. parsele 1 adet Tavuk Üretim Çiftliği kurulması önergesi de araştırılmak üzere ihtisas komisyonuna gönderildi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız