SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bilanço Artıyor: 84 Kişi Hayatını Kaybetti

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:37:38
Bilanço Artıyor: 84 Kişi Hayatını Kaybetti
A- A+ PAYLAŞ

İsrail ve Hamas arasında yaşanan çatışmaların neden olduğu sivil ölümlerin önüne geçilemiyor.

En son olarak İsrail savaş uçaklarından ateşlenen bir füze, Gazze'de iki katlı bir binayı havaya uçurdu. Saldırıda en az 11 sivil ölürken, ölenlerin arasında dört yaşında bir çocuk ve 81 yaşında bir kadın olduğu belirtildi.

EN AĞIR SİVİL KAYIP

Ortadoğu'da İsrail ordusu ve Gazze'nin yönetimindeki Hamas arasında geçtiğimiz hafta patlak veren şiddet, bugüne kadar ki en ağır sivil kaybına neden oldu. İsrail'in hava saldırısında en az 11 kişi ölürken, kurtarma ekipleri iki katlı binanın enkazı altında kalan 12-15 üyeli Azzam ailesinden hayatta kalanları bulmaya çalışıyor.

AP haber ajansı, İsrail'in hava operasyonlarının Kassam roketiyle saldırı düzenleyen Hamas militanlarını hedef alıyormuş gibi görünse de sivillerin hayatına mal olduğunu, İsrail sahil güvenlik botlarının ise Gazze'nin kıyı şeridindeki yolda bulunan Hamas'a ait tesisleri makineli tüfek ve top atışına tuttuğunu belirtti.

BATI ŞERİA'DA PROTESTO

İsrail'in Gazze saldırısına tepki için Filistinliler, Batı Şeria'da gösteri düzenledi. Gösteri yapılan yerlerden biri, Tulkerem kentinin girişiydi.

BİR BEBEK ÖLDÜ

Kalandiya kampı yakınlarındaki protestolarda, İsrail askerlerinin attığı gaz bombasının, bir bebeğin ölümüne sebep olduğu bildirildi.

TOPLAM 81 FİLİSTİNLİ  3 İSRAİLLİ ÖLDÜ

Beşinci gününe giren çatışmalarda, şu ana kadar 37'si sivil olmak üzere 81 Filistinli hayatını kaybederken, 270 Filistinli de yaralandı. Hamas militanlarının İsrail üzerine gönderdiği Kassam roketleri ise 3 İsraillinin ölümüne, onlarcasının yaralanmasına neden oldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız