SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bilardo Ligi Başlıyor..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da yeni kurulan Bilardo Ligi Pazar günü yapılacak olan müsabakalarla başlayacak.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi'nde oynanacak olan müsabakalara Ekol Bilardo Spor Kulübü, Mavi Bilardo Spor Kulübü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Kulübü ve Gençlik Merkezi Spor Kulübü olmak üzere 4 takım katılacak. 3 bant usulü ile 40 sayı maraton şeklinde oynanacak müsabakalarda galibiyete 2, beraberliğe ise 1 puan verilecek. Müsabakalar çift devreli lig usulü oynanacak. Lig sonunda küme düşme ya da bir üst lige yükselme olmayacak.

Lig hakkında bilgiler veren Bilardo İl Temsilcisi Alaattin Geneş, "Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Sadi Fındıklı ve Şube Müdürümüz Ömer Dağdelen'in katkılarıyla mahalli ligimizi başlatıyoruz. Lige 4 takım katılacak. Her kulüpten 4 sporcu katılacak ve Pazar günleri Gençlik Merkezi'nde müsabakalarımızı gerçekleştireceğiz. Malatya'daki ve bölgemizdeki Bilardo sporunun geliştirilmesi adına çok güzel bir faaliyet olacak. Türkiye'de 2 veya 3 ilde mahalli lig yapılıyor ve Malatya'nın da bu iller içerisinde olması bizleri sevindiriyor. Ben, ligimizin kurulmasında emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Tabi şimdilik 4 takımla lige başlıyoruz ama hedefimiz takım sayısını 8'e çıkarmak. Özellikle Üniversitemiz, Belediyemiz ve diğer birimlerimizden de takım çıkaracağız. Birinci ligde bir takımımız var. Mahalli ligde de birinci ligdeki takımımıza sporcu yetiştireceğiz. Müsabakalarımız Pazar günü 11.30'da Gençlik Merkezi'nde başlayacak. Müsabakalarımız 2 seans halinde olacak. Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Sayın Sadi Fındıklı'da ligin başlangıcında yanımızda olacaklar" dedi.

ÜNİVERSİTEMİZ BİLARDO SPORUNA BÜYÜK DESTEK VERİYOR

Geneş, İnönü Üniversitesi'nin Bilardo sporuna büyük destek verdiğini ifade ederek, "Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz bizlere destek veriyor. Fakat Belediyemiz daha önceden destek verirken, şimdi o desteği göremiyoruz. İnönü Üniversitemiz tüm sporları olduğu gibi Bilardo sporunu da destekliyor. Ben, antrenörlükte yapıyorum. Geçtiğimiz yıllarda Üniversiteler Arası Türkiye Bilardo Şampiyonası'nda birincilik ve ikincilik elde ettik. Bilardo'da her zaman iddialıyız. Özellikle İnönü Üniversitesi olarak başarılarımızı devam ettirmek istiyoruz. Malatya'da da bu sporu yaygınlaştırmak istiyoruz. Çünkü birinci ligde bir takımımız var ve alt yapıdan sporcular kendilerine hedef belirleyebilirler" diye konuştu.

BİLARDO İL SEÇMESİ YAPILACAK

Bilardo sporunda Malatya'da iyi bir alt yapı oluşturmayı hedeflediklerini kaydeden Geneş, "15 Ocak ila 18 Ocak tarihlerinde Malatya'da Bilardo il seçmesi yapacağız. İl seçmelerimiz 15 Ocak'ta saat 10.00'da Gençlik Merkezi'mizde başlayacak. Bu kapsamda sporcularımızı seçmelere davet ediyoruz. Bunun yanında İnönü Üniversitesi'nde derslerimiz devam ediyor. Bu yıl güzel faaliyetler yapacağız. Üniversiteler Arası Türkiye Bilardo Şampiyonası'na hazırlanıyoruz. 8 bayan 13'te erkek sporcumuz var. Ben, büyük başarılar elde edeceğimize inanıyorum" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız