SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bilardo Şampiyonası Başladı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da Üniversiteler Arası Bilardo Türkiye Birinciliği müsabakaları başladı.

Üniversite Sporları Federasyonu Başkanlığı'nın 2008-2009 yılı faaliyet programında yer alan Üniversiteler arası birinciliklerden Bilardo Türkiye Şampiyonası müsabakaları 7 üniversitenin katılımıyla başladı.

İnönü Üniversitesi Bilardo Salonunda gerçekleşen Bilardo Türkiye Şampiyonası müsabakaları düzenlenen bir seremoni ile başladı. Törene, Gençlik ve Spor İl Müdürü Vekili Ömer Dağdelen, Üniversite Sporları Federasyonu Temsilcisi Münir Kurudirek, Bilardo Federasyonu Temsilcisi Fevzi Kurugöllü ve İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Turgay
Seçkin katıldı.

Seremoniden sonra açılış konuşmasını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Turgay Seçkin yaptı. Prof. Dr. Seçkin konuşmasında, "Spor, beden ve ruh sağlığını geliştirmenin yanı sıra toplumsal yaşam için, gerekli sürdürülebilir temel değeri kazanmamıza, kendine güven, takım ruhu, disiplin ve sosyal katılımcılığa katkıda bulunmaktır. Bu değerlerin hayatın her alanına olduğu gibi spora da yansıması gerekmektedir. Özellikle erken yaşta başlayarak çocuk ve gençlerimize kurallara uymayı, rakiplerine saygı duymayı öğrettiğimiz ve örnek olabildiğimiz takdirde hem sporda hem de diğer alanlarda sürdürülebilir etik rekabet tam anlamıyla gerçekleşebilecektir. Sporun hak ettiği değere ulaşabilmesi için federasyonların, kulüplerin, sporcuların, antrenörlerin, yöneticilerin ve medyanın kurallara uyan örnek davranış sergilemeleri, kaliteyi arttırarak projeler üretmeleri ve etik rekabet anlayışını kurumsallaştırmaları gelecek açısından büyük önem arzetmektedir" dedi.

Üniversite Spor Federasyonu Temsilcisi Münir Kurudirek ise yaptığı konuşmada, "Sporun sosyal tanımı, sizleri burada bir arada görmek ve farklı üniversitelerden, farklı kültürlerden, farklı yerleşim birimlerinden gelip Malatya'da bu organizasyonda bulunmaktır. İşte bizim arzuladığımız birliktelik ve beraberlikte budur. Değişik organizasyonlar için bir çok kez Malatya'da bulundum.Yeni bir organizasyonla İnönü Üniversitesi ev sahipliğinde bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bu organizasyonu da başından sonuna kadar sizin katkılarınız renklendirecektir. Tüm sporcu arkadaşlarıma başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Anadolu, Ankara, Hacettepe, Çağ, Gazi, Haliç ve İnönü üniversitelerinin katıldığı Üniversiteler Arası Bilardo Türkiye Şampiyonası müsabakaları üç gün sürecek.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız