SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bilardoya İlgi Azalıyor

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:16:57
Bilardoya İlgi Azalıyor
A- A+ PAYLAŞ

 Bilardo Malatya İl Temsilcisi Alaattin Geneş, bilardo sporunda geçen yıllara nazaran canlılık kalmadığını söyledi. 

Geneş, Malatya bilardosunun şuanda iyi bir konumda olmadığını kaydederek, sporcu ve izleyicilerin bilardo sporuna karşı ilgilerinin azaldığını ifade etti.

Malatya bilardosunun 10-15 yıl öncesinde daha canlı ve aktif olduğuna dikkat çeken Geneş, “Malatya da bilardonun o eski canlılığını yitirdiğini düşünüyorum. İl temsilcisi olarak bunu itiraf etmek istiyorum. Ama nedenleri nelerdir bilmiyoruz. Türkiye şampiyonasına çok iyi sporcular gidemiyor. Yani birilerini suçlamak anlamda söylemiyorum, kendileri gitmiyorlar. Türkiye genelinde çok kötü durumda değiliz. Maalesef Malatya bilardosu olarak bundan 10-15 sene öncesi gibi de çok canlı değiliz” dedi.

Geneş, bilardo sporunu tekrar canlandırmak için çalıştıklarını da ifade ederek, şunları söyledi: “Mahalli Lig kurduk. Geçen sene İnönü üniversitesi birinci oldu. Bu sene bazı durumlardan dolayı mahalli Lig çalışmalarımızı devam edemedik. Bu anlamda spor il müdürlüğümüzün ve federasyonumuzun desteğini beğeniyorum. Belirttiğim bu konu da bir çözüm bulmaya çalışıyoruz ama yetersiz kalıyoruz. Burada spor il müdürlüğümüzün çok güzel tesisi bulunmaktadır. Burada ücretsiz antrenman yapmak varken sporcularımız gelip faydalanmıyorlar. Arkadaşlar özellikle yarışmalarda bilardo salonu ortamı istiyorlar. Şimdi yarışmaya 30 kişi katıldı. Fakat daha geniş bir salonumuz olsaydı bu sayı daha da fazla olurdu. Müsabaka da daha canlı geçerdi. Dolayısıyla bu anlamda katılım az oluyor.”

Malatya İnönü Üniversitesi’nin bilardo sporunda iyi bir yerde olduğuna dikkat çeken Geneş, “Üniversitedeki çalışmalarımızda geçen sene Amerikan müsabakalarında çorum da kızlar birinci oldu. Bu senede üniversite takımlarımızda kız ve erkek sporcularda Kıbrıs veya Antalya’da düzenlenecek olan müsabakalarına götüreceğiz. Üniversite takımı olarak yine iddialıyız. Çünkü daha öncede erkeklerde 1. ve 2. Ligimiz vardı. Kızlarında üçüncülüğü vardı. Geçen dene çorumda kızlar takım birinciliği elde etti. O konu da başarılıyız” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız