SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bildiği Bin Tane Şey Vardı, Öldürüldü!."

0
Güncellendi - 2016-08-16 04:10:49
A- A+ PAYLAŞ

  • 2009'da 'intihar' diye kapatılan olayda yaşamını yitiren Emniyet Özel Harekat Dairesi'nin Malatyalı başkanı Behçet Oktay'ın ailesi, olayın FETÖ'nün parmağının bulunduğu bir cinayet olduğu yolundaki iddialarını sürdürüyor.

Kendi silahıyla intihar ettiği ileri sürülen ancak ölümünde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) parmağının olduğunu düşünen eski Özel Harekat Daire Başkanı Behçet Oktay'ın ailesi, olayın aydınlatılarak Oktay'a şehitlik verilmesini istedi.

Behçet Oktay'ın ağabeyi Nezih Oktay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kardeşinin ölümünün intihar değil cinayet olduğunu, bu işin peşini bırakmayacaklarını ilk gün itibaren dile getirdiklerini aktardı. Oktay, mahkeme sürecinde ve polis evraklarında olayın cinayet olmadığı yönündeki söylemlerini kimseye duyuramadıklarını, inandıramadıklarını belirtti.

Türk Silahlı Kuvvetleri Altın Üstün Cesaret ve Feragat Madalyası sahibi ağabeyinin "intihar ettiği yalanına" biraz sağduyulu olanların inanmadığını ifade eden Oktay, Adli Tıpta gerekli incelemelerin yapılmadığını, otopsinin çok kısa sürede tamamlanarak cenazenin teslim edildiğini anlattı.

Kardeşinin ölümüyle ilgili dosyanın geçen yıl kapandığını hatırlatan Oktay, "Emniyetin içerisinde birileri tarafından bu işin organize edildiğini söylemiştik. Zaten olay yerine çok soğuk ve karlı bir havada 1-2 dakikada ambulansın gelmesi, arkasından polisin gelmesi de mümkün değil." dedi.

Oktay, olay yeri incelemesinin de tam olarak yapılmadığını ileri sürerek, şöyle dedi:

"Olay yeri incelemesinde nasıl bir süs verildiği ortada. Arabanın kenarında yırtılmış paralar, notlar... Koskoca daire başkanı bir adam niye oralarda parayı yırttı? Bir insan neden orada para yırtar? Alkol aldığı ve sarhoş olduğu süsü vermek için. İşin garip tarafı birini de tutup incelemediler. Ayrıca cep telefonları var. Kardeşim rahmetli olduktan 8 saat sonra 7-8 yerde iki telefonu da çalışıyor. Telefonlardaki iki numaranın kime kayıtlı olduğu belli değil."

- "Telefon dinlemesinden sonra katlettiler"

Oktay, ağabeyinin ölümünden 6 gün önce "Hizbullah üyesi olma" suçlamasıyla dinlendiğini savunarak, şöyle devam etti:

"Bunu dinleyenler kimdi? Bundan sonrası için bizden daha çok evrak vardır yetkililerde. İnşallah biraz ellerini taşın altına koyarlar. O kadar ilişkileri büyük ki mahkeme, polisin içerisine sızmış hainler, görgü tanığı ve şahit aynı dairenin içerisinde. Kardeşimi 6 gün önceki telefon dinlemesinden sonra katlettiler. Eminim ki o telefon konuşmasında kardeşimin bir değil, bin tane bildiği şey vardı, bunu tespit ettiler. Hatta Ergenekon'dan kumpas yiyen paşalarımızın bir avukatı, 'Gömülen silahları Behçet Oktay'a sorun' deyince 'Behçet Oktay'ı ifadeye çağıralım' diyorlar. İşte o gece Behçet Oktay öldürüldü. O dinlemeden sonra eminim Behçet bir bir bu silahları kimin gömdüğünü biliyordu. FETÖ, o gece telefonları son noktasına kadar dinleyerek cinayeti bir kadın olayına, adi bir sarhoşluğa getirerek Behçet Oktay'ı katlettiler. Hepsinin belgeleri var. Ayrıca silahı kendi elleriyle Behçet'e sıktırdılar. Bir insanın iki eliyle intihar ettiğini duymadım daha. Yani orada bir değil en az 10-15 kişi katletti Behçet Oktay'ı."

- "Cinayeti FETÖ işledi"

Oktay, kardeşinin öldürülmeden 5-6 ay önce bazı gazetelerde "Fetullahçıları Özel Harekata sokmayan Behçet Oktay" yönünde başlıklar atıldığını belirterek, "Ondan sonra bu aşama geliyor. 6 gün önceki telefon dinlemesi, sonra arabasının başında öldürülmesi... Bunun emniyet içerisinde F tipi örgütlenmenin bir operasyonundan başka bir şey olması mümkün değil. İbareler şu an emniyetin içerisindeki FETÖ'nün bu cinayeti işlediğini gösteriyor. Ama daha yeni başladık, sümen altında kalan belgeler, delil karartmalar... İnşallah bizim yaptığımızın onda birini yapıp bu evrakları meydana çıkarırlarsa zaten katilleri elleriyle koymuş gibi bulabileceklerdir." diye konuştu.

Olayın aydınlatılmasını umut ettiklerini vurgulayan Oktay, şu değerlendirmede bulundu:

"Yıllarını emniyete vermiş yiğidimizin, kahramanımızın kimler tarafından katledildiğinin çıkarılmasını ve şehitlik mertebesinin bize iade edilmesini istiyoruz. Katillerin bulunup, ortaya çıkarılmasını talep ediyoruz. O, 'Arabası kaydı, kafasına sıktı' kelimesinin silinip kahraman şehit Behçet Oktay belgesinin verilmesi tek istediğimiz. Katillerin mutlaka hesap vermesi gerekiyor. Behçet gibi katledilen bir sürü insan var. Hepsi birer kahraman."

Kardeşinin ölümünün şüphelerle dolu olduğunu dile getiren Oktay, "Dinlemeleri, olay yeri incelemelerini hepsini toplarsak Behçet Oktay'ın ölümünü şu an emniyetin içerisine kümelenmiş FETÖ tarafından yapıldığını gösteriyor. Bundan sonra yetkililerin bunları birer birer meydana çıkarıp, Türkiye'ye ilan etmesi gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Oktay, 7 yıldır hukuk mücadelesi verdiklerini, bunun boşa gitmemesi gerektiğini belirterek, ülke sevdalısı kardeşinin kanının yerde kalmamasını istediklerini sözlerine ekledi.

FOTOĞRAFLAR: Nezih Oktay, ağabeyi Behçet Oktay'ın Hekimhan'daki mezarının başında konuştu..

AA

behçetoktay

behçetoktay1

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız