SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bildirgemiz Ezber Bozdu"

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:48:38
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve 2. sıra Milletvekili Adayı Erdem Aslanoğlu, seçim çalışmaları kapsamında çeşitli ziyaretler gerçekleştirdiler.

"CHP ÇOK YAPICI ROL ÜSTLENDİ"

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Adayı Veli Ağbaba, Arguvan İlçesinde mahalle muhtarlarıyla buluştu. Ağbaba,akşam saatlerinde ise  Ataşehir Malatyalılar Derneği' nin düzenlediği yemeğe ve parti örgütü tarafından düzenlenen Cemal Gürsel Mahallesi toplantısına katıldı.

Arguvan İlçesi’nde muhtarlarla toplantı yapan Ağbaba, koalisyon görüşmeleri ve 1 kasım seçimlerini değerlendirdi. Ağbaba’nın konuşması öncesi Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Kızıldaş; “Birilerin seçim sonuçlarından memnun olmaması nedeniyle bugün evlere ocaklar düşmeye başladı. Bu süreç hepimizi derinden yaralıyor. Bunun sebebini hepiniz az çok biliyorsunuz. Önümüzdeki süreçte hepimize önemli sorumluluklar düşüyor. Ülkemizin bu koşullarda yönetilemeyeceği, vereceğiniz kararlara bağlı. 1,5 yıldır ilçemizin sorunları konusunda önemli adımlar attık. Çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz.Arguvan için çok önemli bir proje olan ve 3,5 milyon liralık yatırım bedeli olan Kültür merkezi projesi önümüzdeki günlerde hayata geçecek.Projeye katkılarından dolayı Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’ye teşekkür ediyoruz” dedi.

Arguvan bizim için önemli bir ilçe. Türkiye için önemli bir ilçe. Değerleriyle Türkiyeye mal olmuş bir ilçemiz. Etkisi yüksek. 1,5 yıldır başkanımız Mehmet Kızıldaş önemli işler yaptı. Kendilerine teşekkür ediyoruz.  7 Haziran’da bir seçim dönemi yaşadık. Partimiz açısından başarılı bir süreçti. Açıkladığımız seçim bildirgesini tüm Türkiye’de siyasi partiler tarafından tartışılan bir bildirge.  Açıkladığımız gün Türkiye’de fırtınalar koptu, bildirgemiz ezber bozdu. İlk kez bir muhalefet partisinin seçim bildirgesine İktidar partisi  muhalefet yaptı. Maliye bakanı Mehmet Şimşek ,’söylediklerini yaparlarsa ben de CHP’ye oy vereceğim’ dedi.

Ağbaba, "Seçimlerin ardından ikinci parti olduk.  Halk Seçimlerde başkanlık sistemini istemiyoruz dedi. 400 vekil isteyen Erdoğan’a cevap verdi. 13 yılllık tek parti iktidarına son verdi. 3. Olarak da koaliyon kurun dedi.Biz koalisyon için elimizden geleni yaptık. Devlet Bahçeli ile Recep Tayyip Erdoğan koalisyon istemedi. Biz MHP ve HDP’nin de içinde bulunduğu bir koalisyon için çok çaba gösterdik.Ancak bu konuda başarılı olamayınca, AKP’li koalisyon görüşmeleri başladı. Biz ilkelerimizi ortaya koyduk. Türkiye’nin en önemli 5 meselesinin  Anayasa, ekonomi, eğitim, dış politika ve Kürt meselesi olduğunu belirttik. Bu meselelerden hareketle 14 temel ilkemizi ortaya koyduk. Ancak bize seçim hükümeti önerildi, biz de kabul etmedik. CHP, koalisyon görüşmelerinde çok yapıcı bir rol üstlendi. Türkiye’yi hükümetsiz bırakmamak için elini taşın altına koydu.”ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Adayı Veli Ağbaba, Ataşehir Malatyalılar Derneği(ATAMAD) üyeleri ile bir araya geldi. Malatya’nın önemli bir il olduğunu ve Malatyalı olmaktan onur duyduğunu kaydeden Ağbaba, “Malatya’yı temsil etmek benim için ayrı bir gurur. Türkiye’nin siyasetine damga vurmuş, İsmet İnönü ve  Turgut Özal’ı Cumhurbaşkanı yapmış bir şehir. Farklı kesimlerden Türkiye’nin kültürüne katkıda bulunmuş sanatçılar yetiştirmiş.Ataşehir Dernek Başkanı ve yönetim kurulu üyelerini kutluyoruz.Doğdukları topraklara Malatya’ya hizmet etmeye çalışıyorlar. Ekmeklerini İstanbul’da kazanıp, Malatya’ya yatırım yapıyorlar. Hepsini tebrik ediyorum” dedi.

Ağbaba akşam saatlerinde Yeşilyurt İlçe Örgütü tarafından organize edilen Cemal Gürsel Mahallesi toplantısına katıldı. 7 Haziran seçimlerinde HDP’nin baraj problemi olmadığını dile getirdiklerini ancak buna rağmen CHP’den HDP’ye oy gittiğini kaydeden Ağbaba; “HDP’nin yine baraj problemi yok. Malatya’da, CHP’nin dışında partilerin milletvekili çıkarma şansı da yok.CHP’nin meclise daha güçlü girebilmesi için, Kemal Kılıçdaroğlu’nun Başbakan olması için oyların bölünmemesi gerekiyor” dedi.

'DOĞRU YOLDA İLERLİYORUZ'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya 2. Sıra Milletvekili Adayı Erdem Aslanoğlu, "Biz doğru yolda ilerliyoruz, herkes bizi taklit ediyor" dedi. 

Aslanoğlu, CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz ile birlikte seçim çalışmalarını Malatya merkezde sürdürdü. Bakırcılar Çarşısı esnaflarını ziyaret eden Aslanoğlu, daha sonra bayanlarla bir toplantı yaptı. 

Esnafların yoğun ilgisiyle karşılaşan Aslanoğlu, 1 Kasım seçimlerinde destek istedi. Esnaflar, "Babanı çok severdik. İnşallah sende onun gibi olursun" dediler. 

Ülkenin içerisinde bulunduğu durumundan kurtulması için gençlere büyük görevler düştüğünü dile getiren Aslanoğlu, "Ülke uçurumun dibinde. Ülke uçurumun eşiğinde bulunuyor. Bu ülke bize lazım. Özellikle biz gençlere çok iş düşüyor. Biz elimizi taşın altına koyuyoruz, partimizde elini taşın altına koyuyor" dedi. 

7 Haziran seçimlerinden sonra Cumhuriyet Halk Partisi'nin bütün partilere kucak açtığını ifade eden Aslanoğlu, "Genel başkanımız 'Başbakanlık, Bakanlık' sizlerin olsun yeter ki, Türkiye uçurumun eşiğinde biz bunu engelleyelim' dedi. Ama biliyorsunuz tek bir kişi bu işi getirdi önümüze koydu ve tekrar bir seçim yapıyoruz" diye konuştu. 

Aslanoğlu, 7 Haziran'da Cumhuriyet Halk Partisi'nin hazırladığı seçim bildirgesinin diğer partiler tarafından örnek alındığını ifade ederek, "Eski bakan kendisi 13 tane bütçe yapmakla övünüyor her yerde ama bilmiyor ki, CHP'nin içerisinde hayatı bütçe geçen insanlar var. Bu bildirgeyi onlar hazırladı. Baktılar bildirgenin içerisinde bazı şeyler var, 'eyvah Türkiye batar' dediler. Şimdi kendileri de aynı yola geldiler. Demek ki bizim yolumuz doğruymuş. Biz doğru yolda ilerliyoruz, herkes bizi taklit ediyor" diye konuştu. 

TEKİN GELİYOR..

Bu arada CHP Genel Sekreteri Cuma günü Malatya'ya geleceği belirtildi ve programı hakkında şu bilgi verildi:

"Genel Sekreterimiz Gürsel Tekin ile Genel Başkan Yardımcımız Veli Ağbaba   09 Ekim Cuma Günü;

Saat : 18:00'de  Çavuşoğlu Mah. Kilise Önünde 

Saat : 19:00'da  Kemal Özalper İlkokulu Yanında mahalle toplantıları gerçekleştireceklerdir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız