SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bildirgenin Arkasında Değiliz"

0
Güncellendi - 2016-01-13 23:38:55
A- A+ PAYLAŞ

  • Akademisyenlerin barış bildirgesiyle ilgili CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu’nun CHP olarak bildirgeye destek verdikleri yönündeki açıklamasına Koç'tan yalanlama geldi

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, Sezgin Tanrıkulu’nun bir kısım akademisyenlerin bildirisine parti olarak destek verdikleri yönündeki açıklamasına ilişkin, “Hayır efendim, parti olarak biz bu bildirgenin arkasında değiliz" dedi.

CHP Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Toplantısı devam ederken bir basın toplantısı düzenledi. Türkiye’nin dün acı bir olayla daha karşılaştığını belirten Koç, “Daha doğrusu birbiri ardı sıra tekrar eden bu acı olayların bir yenisi ile daha karşı karşıya kaldı. Devletin iki tane temel görevi var. Bunlardan bir tanesi temel hak ve özgürlükleri korumak. İkincisi kamu düzenini korumak. Bugün Türkiye’de temel hak ve özgürlüklere yönelik en büyük tehdit bizzat hükümetin kendisinden kaynaklanan bir tehdit” açıklamasında bulundu.

Bazı akademisyenlerin kendi görüşlerini ifade eden bir açıklama yapmalarının ardından fırtına koptuğunu söyleyen Koç, “CHP olarak bildirinin içeriğinden bağımsız yapıyorum bu değerlendirmeleri. Bildirinin içeriği ayrı, ben o içerikten ayrı yapıyorum bu değerlendirmeyi. Düşünce hürriyeti, ifade hürriyeti demokraside temel olan alanlardan bir tanesidir. Bu çerçevede bakmak lazım. Şiddet önermeyen, şiddete çağrı yapmayan, terörü teşvik etmeyen düşünceler ifade edilebilir. Bu CHP olarak bunu onaylıyor musunuz onaylamıyor musunuz sorusu değil, içeriğinden bağımsız düşünce ve ifade özgürlüğü çerçevesinde bu değerlendirmeler. Peki aynı kişiler ne idüğü belirsiz gizli kapaklı barış süreci, çözüm süreci diye bir süreç çalıştırdığınız dönem sizi alkışladıkları zaman onlar çok iyi akademisyenlerdi öyle mi? Şimdi vatan haini karanlık insanlar değerlendiriliyor. Varsa karşı görüşün karşı görüşünü ifade edersin. TCK içerisinde şiddete teşvik, terörü özendirme varsa ilgili maddeler çerçevesinde kovuşturma açılır. Bütün düşünce bu. Düşünce hürriyeti, ifade hürriyeti bizim baktığımız nokta budur. Yoksa içeriği konusunda bizim de eleştirilerimiz var. Olay tek yanlı çözümü değil, devlet tabi ki güvenlik için terörle mücadele her şeyi yapacaktır. Bunu yaparken ulusal ve uluslararası hukuka, insan haklarına bağlı kalmak devlet tarifinde olan bir olaydır. Hiç orada düzenin kimler tarafından yeşertildiğini tekrar etmiyoruz. Oraya girersek Bekir Efendiler ve onun sınıfındakiler sorumluluk almış olurlar. Üçüncü sınıf mafya babaları bundan vazife çıkartıyorlar, hemen balıklama atlıyorlar. Tehditlerin bini bin para. Ortada dolaşmaya başlıyor. Bugün basında var. Türk Ceza Kanunu'nun 106. maddesi çok açık. Eğer kendileri harekete geçmeyeceklerse bu ifadeler karşısında ben burada açık çağrı yapıyorum. TCK’nın 106. maddesi çok açık cumhuriyet savcılarının burada üçüncü sınıf mafya babaları için harekete geçmesi gerekiyor” değerlendirmesinde bulundu.

“Sorunun çözümü mutlaka toplumsal mutabakatla meşru zeminde meşru siyasi aktörler tarafında taşınacak” diyen Koç,” Sorumlularla halledilir. TBMM’de de önerilerimiz açık. Hem hata yapıyorlar, hata yaptıkları dönemde kutsanmak istiyorlar. Barış zamanında da ben haklıyım. Barışı ararken de kendi yöntemime göre ben haklıyım, masayı deviririm, gerekirse savaş yaparım, savaş yaparken de ben haklıyım. İkisinde de haklı değilsin” ifadelerini kullandı.

"PARTİ OLARAK BİZ BU BİLDİRGENİN ARKASINDA DEĞİLİZ"

Akademisyenlerin barış bildirgesiyle ilgili CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu’nun CHP olarak bildirgeye destek verdikleri yönündeki açıklamasına Koç, “Hayır efendim parti olarak biz bu bildirgenin arkasında değiliz. Ben partinin sözcüsüyüm. Düşünce ve ifade hürriyeti çerçevesinde herkes düşüncesinin ifadesini yapar. Bu hürriyetten yararlanır, teröre davetiye çıkartmadan, şiddeti teşvik etmeden, bu çerçevede düşüncesini ifade eder. Bunu hainlikle itham edenlerin kendi düşüncelerini ortaya koyması lazım” karşılığını verdi.

TANRIKULU DESTEK VERMİŞTİ..

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, imza attıkları tartışmalı metinle bir anda Türkiye'nin gündemine oturan akademisyenlere sahip çıktıklarını, CHP’nin akademisyenlerin yanında olmaya devam edeceğini söyledi.

Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir bildiriye imza atan akademisyenlere yönelik sözlerini eleştiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, akademisyenlerin yaptığı çağrının yanında olduklarını açıkladı. Tanrıkulu, “Kimse özgür düşüncenin, bilimin odağı olan akademisyenlerden biat beklememelidir. Erdoğan akademisyenleri kendisine biat eden yandaşları zannediyor herhalde. Bu akademisyenler ve aydınlar barış talep etmişlerdir, silaha ve çatışmalara son verilmesini istemişlerdir, biz bu çağrının yanındayız. Bu akademisyenler kimseyi çatışmaya çağırmadı, istedikleri tek şey ölümlerin, çatışmanın son bulması” dedi.

Akademisyenlerin yanında olmaya devam edeceklerini kaydeden Tanrıkulu, “Kullandıkları ifade özgürlüğüdür, Türkiye’nin bir sorunu hakkında düşüncelerini ifade etmişlerdir. O düşüncelerinden dolayı akademisyenleri yok saymak, hain ilan etmek hiçbir demokraside kabul edilebilir bir şey değildir” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız