SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bile Bile Ölüme İtiyorlar'

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:20:30
'Bile Bile Ölüme İtiyorlar'
A- A+ PAYLAŞ

Ergenekon Davası'ndan tutuklu bulunan ve hasta olan İnönü Üniversitesi eski rektörü Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu'nun avukatı olan kardeşi Hayati Hilmioğlu, uygun koşullarda tedaviye izin vermeyen yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını bildirdi.

Cumhuriyet Gazetesi'nde "Bile Bile Ölüme İtiyorlar" başlığıyla yayınlanan haber şöyle:

"Ergenekon davası kapsamında 4 yıldır tutuklu bulunan ve Siroz ile karaciğer kanseri başlangıcı teşhisi konulan eski İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu’nun avukatı Hayati Hilmioğlu, “Müvekkilinin tedavi için yeterli koşullara sahip olmayan hastanelere sevk edildiği” gerekçesiyle Silivri Devlet Hastanesi Sağlık Kurulu yetkilileri hakkında, “görevi kötüye kullandıkları” gerekçesiyle suç duyurusunda bulunacağını söyledi. 

Prof. Dr. Hilmioğlu’nun avukatı ve kardeşi Hayati Hilmioğlu, müvekilinin sağlık sorunlarının her geçen gün daha da kötüye gittiğini vurguladı. Hilmioğlu, “Silivri Devlet Hastanesi Sağlık Kurulu’nda bulunan yetkililerin, doktorların tamamı suç işliyor. Hilmioğlu sürekli Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Bakırköy Doktor Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Ancak Adli Tıp Kurumu raporu ve Adli Tıp Kurumu Genel Kurulu raporuna göre müvekkilimin 2 ayda bir üniversite hastanelerinin hepatoloji bölümüne sevk edilmesi gerekiyor. Yetkililer ise tüm bunları göz ardı ediyorlar. Bunların yaptığı cana kastetmekten başka bir şey değil” diye konuştu. 

Prof. Dr. Hilmioğlu’nun karaciger hastası olduğuna, böbreklerinin fonksiyonlarının iflas ettiğine ve şeker hastası olduğuna dikkat çeken avukat Hilmioğlu, müvekkilinin kısa bir süre önce oğlunu kaybetmesi nedeniyle de ağır bir depresyon geçirdiğini vurguladı. Hilmioğlu, “Tüm bunlara karşın önceki gün müvekkilimin Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne sevk edilmesine karar verildi. Biz bunu kabul etmedik. Prof. Dr. Hilmioğlu Bakırköy’de nasıl tedavi edilebilir? Müvekkilim karaciğer hastası, bunun takibi orada nasıl yapılabilir? Bu nasıl doktorluk? Kimsenin bir insanı bile bile ölüme göndermeye hakkı yok” dedi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız