SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Biletleri de Malatyaspor'dan!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor- Elazığspor maçı öncesinde, taraftarları için bilet talebinde bulunan Elazığspor Kulübü, "toplu bilet satamama" talimatı gerekçesiyle, bilet satışı konusunda organizasyon yapmayınca, bu kulübün 170 taraftarına Kömürhan Köprüsü'nde dağıtılan biletlerin "Malatyaspor'un kesesinden çıktığı" bildirildi. Staddaki "fanatizmi" tetikleyen ateşli grubun da, dağıtılan bu biletlerle stada son anda gelenler olduğu öne sürülüyor. Bu arada, maç öncesi ve maç sırasında iki polis memurunun yaralandığı da emniyet tarafından açıklandı.

BİLETLER MALATYASPOR'DAN..
Edinilen bilgilere göre; Malatyaspor- Elazığspor maçı öncesi, "herhangi bir kısıtlama ve teklif gitmediği" için, Elazığspor Kulübü'nden taraftarları için bilet ayrılması talebi hafta içerisinde Malatya'ya iletildi. "Toplu bilet satışı yapılmaması" yolundaki talimat gerekçesiyle, Elazığspor Kulübü kendi taraftarlarına ulaştırmak üzere bilet almaya yanaşmayınca, yönetmelik gereği talep halinde konuk takım taraftarlarına ayrılması zorunlu olan stad kapasitesinin yüzde 5'i miktarındaki 500 bilet ayrıldı ve Malatya'da gişelerde satışa çıkarıldı. Bu biletlerin yaklaşık 200 civarında olanı, Malatya'da yaşayan Elazığspor taraftarlarınca gişelerden satın alındı. Son gün de yine gişelerden 100'e yakın bilet konuk takım taraftarına satıldı.

Ancak, ev sahibi takımın bilet konusunda herhangi bir organizasyonu olmamasına rağmen, "biletsiz" 500'ün üzerinde Elazığ taraftarı maç için toplu halde Elazığ'dan yola çıktılar. Gergin geçmesi beklenen maçla ilgili önlemlerini iki il arasında sınır bölge olan Kömürhan Köprüsü'nden itibaren uygulamaya koyan güvenlik makamları, Elazığ taraftarlarının gruplar halinde Malatya'ya gelişine izin vermediler ve burada taraftarları birarada tuttular. Ancak, bu kez biletleri olmayan bu taraftarların, kalan kontenjanları doğrultusunda biletleri stad gişelerinden alabilecekleri ifade edildi. Bu durumun, stad önünde gerginliğe yolaçacağı düşüncesiyle, Elazığ Valisi ve kulüp yöneticilerinin de devreye girmesi sonucu, elde kalan 170 bilet, Malatyaspor Kulübü tarafından, Kömürhan Köprüsü'nde bekleyen konuk takım taraftarlarına satılmak üzere gönderildi. Ancak, biletlerin buradaki dağıtımı sırasında kargaşa çıkınca, Malatyaspor Kulübü yetkilileri, biletleri götüren görevliye, biletleri oradaki polis yetkililerine, konuk takım taraftarlarına dağıtmak üzere teslim edip hemen dönmesi talimatını verdiler.

Biletleri orada "bedava" dağıtılan 170 dolayındaki taraftarın yanı sıra bunlara dahil olan biletsiz gruplar da, toplu halde İnönü Stadı'na getirildiler ve kapılar açılarak Elazığ tribününe alındılar. Bu "fanatik" grup stada girdikten sonra, tepkilere yolaçan sloganlar çeşitlendi ve arttı, ayrıca pankartlar açıldı.

Malatyaspor Kulübü yetkilileri de, dağıtılan 170 bileti kendilerinin göndermek zorunda kaldıklarını ve herhangi bir ücret de tahsil etmediklerini doğruladılar.

YARALI POLİSLER..
Öte yandan, Emniyet Müdürlüğü maç öncesinde ve sırasında iki polis memurunun yaralandığını açıkladı.

Emniyet Müdürlüğü açıklamasında, Malatyaspor- Elazığspor arasındaki maç öncesinde taraftarların attığı taşlar sırasında saat 12.30 sıralarında Elazığ-Sivrice doğumlu polis memuru H.Y., maç oynanmakta iken saat 14.10 sıralarında da, Elazığspor taraftarlarının attığı fayans ve lavabo kırıkları yüzünden Gündoğan doğumlu polis memuru C.A.’nın yaralandıkları ve polislerin Devlet Hastanesi’nde tedavi edildikleri belirtilirken, olayın sorumluları “faili meçhul” olarak ifade edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız