SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bilgi- Belge Bekliyoruz'

A- A+ PAYLAŞ

Valilik, bir süre önce kurulan "Malatya Kent Araştırmaları Merkezi", vatandaşlardan bilgi ve belge desteği bekliyor.

Valilikten konuya ilişkin olarak yapılan açıklama şöyle:

"İlimizin tarihi, kültürel, sanatsal, sosyal ve ekonomik alandaki zengin varlığını ve potansiyelini ortaya çıkarmada önemli bir veri kaynağı olacak “Malatya Kent Araştırmaları Merkezi” kurulmuştur.

Bilindiği gibi ilimizde yürütülen benzer araştırmalarda karşılaşılan en büyük engel, ilimizin sahip olduğu zengin ve köklü geçmişini günümüze taşıyan tarihi bilgi ve belgelere ulaşma noktasında yaşanan sorunlardır. Bu sorunlar bir yandan kentimizin tarih, kültür, sosyal ve ekonomik alanlardaki zenginlik ve potansiyelinin günümüz kuşaklarınca yeterince bilinmesine engel olurken diğer yandan ilimizin yerel politikalarının belirlenme sürecinde önemli bir bilgi boşluğu yaratmaktadır. İşte “Malatya Kent Araştırmaları Merkezi” bu boşluğu doldurmak amacıyla kurulmuştur.

Valiliğimiz girişimiyle kurulan Kent Araştırmaları Merkezi, öncelikle kentimizin Kültür, sanat, edebiyat, tarih vb. alanlarındaki zenginliklerini ortaya koymak amacıyla bu alandaki mevcut tüm bilgi ve belgeleri (kitap, fotoğraf, edebi eser, resim, ses kayıtlar vb.) günümüz teknolojik imkânlarını kullanarak bir araya getirecek, kayıt altına alıp tasnif edecek ve bu konularda araştırma yapacak olanların kullanımına sunacaktır.

Bunun yanında Merkez, gerekli yapılanma ile, Kamu kurum ve kuruluşları, Üniversitelerimiz, Meslek Örgütleri, Sivil Toplum Kuruluşları ve bireysel araştırmacılar tarafından ilimiz hakkında üretilen her türlü güncel bilgi ve belgeyi de toplayıp arşivleyerek ilimiz hakkında güncel bilgilerin bir araya getirildiği önemli bir kaynağa da sahip olacaktır.

Çalışmaları hızla devam eden Kent Araştırmaları Merkezinin en kısa sürede zengin ve yeterli bir arşiv büyüklüğüne ulaşması için ilimizin kültür, sanat, edebiyat, tarih alanlarına ait her türlü (kitap, fotoğraf, edebi eser, resim, ses kayıtlar vb.) bilgi ve belgenin en kısa sürede bir araya getirilmesi önem arz etmektedir.

Bu kapsamda ilimiz hakkında elinde bu tür bilgi ve belge bulunan kurum, kuruluş ve kişilerin katkılarını beklemekteyiz. Merkeze verilecek belgelerin asıllarının istenmesi halinde Kent Araştırmaları Merkezi arşivlerinde
saklanması mümkün olabilecek, istenmesi halin de ise belgelerin suretleri çıkarıldıktan sonra asılları sahiplerine geri teslim edilecek olup, böylelikle bu belgelerin yok olması önlenecektir.

Kentimizin eşsiz değerlerinin kaybolmasını önlemek, korumak ve bu değerleri genç kuşaklara aktarabilmek kısacası yaşayan bir kent hafızası oluşturmak amacıyla başlatılan bu girişimin ancak ve ancak halkımızın değerli katkı ve özverisiyle amacına ulaşabileceğinin bilincinde olarak kamuoyuna duyurulur."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız