SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bilgi Paylaşımı İçin

A- A+ PAYLAŞ

Gaziantep Kent Konseyi, Türkiye Kent Konseyleri Birliği'ne doğru gidecek süreçte, bu sürecin oluşturmasına ilişkin hazırlıkları yapmak ve gelinen durum hakkında bilgiler sunmak üzere bölge Kent Konseyleri Başkan ve Genel Sekreterleri, Gaziantep Kent Konseyi ev sahipliğinde bir araya geldi.

Büyükşehir Belediyesi Gaziantep Ortak Akıl Platformu Toplantı Salonu gerçekleşen toplantıya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Settar Çanlıoğlu, Gaziantep Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Binici, Adana, Adıyaman, Elazığ, Kahramanmaraş, Malatya, Mardin, Mersin, Osmaniye ve Şanlıurfa illerinin Kent Konseyleri Başkan ve Genel Sekreterleri ile çok sayıda Gaziantep Kent Konseyi üyesi katıldı.

İki gün sürecek Bölge Kent Konseyleri toplantısının açılış konuşmasını yapan Gaziantep Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Binici "Bilindiği üzere Ocak ayında başlayan bir sürecin devamı olarak geçen ay Gaziantep'te Türkiye Kent Konseyleri Birliği toplantısının üçüncüsünü ilimizde gerçekleştirdik. Bu toplantıda belli ilkeler ve çalışma esasları belirlendi. Yapılan toplantı sonucunda Gaziantep Kent Konseyi olarak dönem başkanlığını devralmış bulunmaktayız. Yaptığımız bu toplantının akabinde hafta sonunda Karabük'te de bir toplantı yapılması planlanıyor. 2011 yılının Ocak ayında ise tüm Türkiye Kent Konseyleri katılımı ile toplantımızı Kocaeli'nde yapacağız" dedi.

"KENT KONSEYLERİ SİVİL İNİSİYATİFİN KENT YÖNETİMİNE KATKISINI SAĞLAMAKTIR"

Kent Konseyleri Yasası çıkmadan önce Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey tarafından Kent Konseyi benzeri bir oluşum gerçekleştirdiğini belirten Binici, "Yerel Gündem 21 süreci ile başlayan Kent Konseyleri, 5393 Sayılı Belediye Kanunu ile birlikte yasal statüye kavuşmuş, Türkiye ölçeğinde uygulama imkanı bulmuştur. Kent Konseylerini yerel yönetimlerin güçlendirilmesi ve yerel demokrasinin geliştirilmesi bakımından ileri bir adım olarak değerlendirmek gerekir. Özellikle Yerel Gündem 21 Programı kapsamındaki kentlerin, diğer kentlerde de kent konseylerinin demokratik ve katılımcı bir şekilde kentin hak ve hukukunu koruyan; hemşerilik bilincini geliştiren ve tüm kentsel paydaşların yönetimde söz sahibi olduğu mekanizmalar olarak kurulması için önemli sorumluluklar üstlenmektedir" diye konuştu.

Toplantının ana konusunun, gelinen son durum hakkında Bölge illerden gelen Kent Konseyleri yöneticileri ile bilgiler paylaşmak olduğunu söyleyen Binici, "Kent Konseylerinin ana hedefi sivil seçilmiş ve atanmışların ötesinde sivil inisiyatifin kent yönetimine katkısını sağlamaktır. Bu anlayışla görevlerimizi sürdürüyoruz. Gaziantep Kent Konseyi birçok çalışmalara imza attı. Şimdiye kadar 6 genel kurul karar sonucunu Büyükşehir Belediye Meclisine uygulanmak üzere sunduk. Kent Konseyi toplantıları önümüzdeki süreçte de devam edecek ve daha katılımcı bir toplantıya dönüşecek. Bölge illerden gelen misafirlerimize ve değerli katılımcılara çok teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız