SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bilgi Veremezmiş!

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Yapı İşleri Teknik Daire Başkanının değiştirildiği bildirilirken, bu konudaki bilgi taleplerine İnönü Üniversitesi Genel Sekreteri Dr. Kadir Kartalcı "olumsuz" yanıt verdi.

İzmir Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'nın bir operasyon için teknik takibi sırasında İnönü Üniversitesi Yapı İşleri Teknik Daire Başkanı Fatih D. ile burada görevli bazı mimar ve mühendislerin de adının yolsuzluğa karıştığı iddiaları üzerine 6 kişi gözaltına alınmış, adliyece 5'er bin lira kefaletle serbest bırakılmışlardı.

Bu operasyonun ardından İnönü Üniversitesi Yapı İşleri Teknik Daire Başkanı Fatih D.'nin görevden alındığı, yerine Murat Arısal'ın atandığı haber alındı.

İnönü Üniversitesi'ndeki bu görev değişikliği için bilgi alınmak istenen üniversite genel sekreteri Dr. Kartalcı, bilgi veremeyeceğini söylerken, üniversitenin bu en yetkili bürokratının tutumu şaşkınlık yarattı. İnönü Üniversitesi Genel Sekreterliği makamında oturmasına rağmen, idari bir tasarruf konusunda bilgi veremeyecek konumda olduğunu ifade eden Kartalcı'nın, "bilgi vermesi" için üniversitenin basınla ilgili "memur" düzeyinde bir görevlisini adres göstermesi de, ilginç bulundu.

Prof.Dr. Cemil Çelik'in göreve başlamasından bir süre sonra İnönü Üniversitesi Genel Sekreterliği görevine getirilen Dr. Kartalcı'nın bu tutumu, rektör Çelik'in "şeffaf üniversite" iddiasına yakın biri olmadığı değerlendirmelerine yolaçtı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız