SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bilgilendirip Yönlendireceğiz'

A- A+ PAYLAŞ

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Malatya İl Koordinatörlüğü'nün hizmete başlaması nedeniyle basın toplantısı düzenlendi.

Milli Egemenlik Caddesi numara 57'deki binada hizmete açılan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Malatya İl Koordinatörlüğü hakkında bilgi veren İl Koordinatörü Mehmet Dere, "Bilindiği üzere 5648 sayılı kanunu ile Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu kurulmuş ve Malatya ilimizin de dahil olduğu 20 ilde İl Koordinatörlükleri oluşturulmuştur. 2011 yılında yeni 22 ilde daha İl Koordinatörlüklerinin kurulacaktır. Ve toplam 42 ilde faaliyet gösterecektir.

Kurumumuz AB Katılım müzakereleri çerçevesinde uygulanması planlanan IPARD (Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı Kırsal Kalkınma Bileşeni) programının yürütülmesinden sorumludur" ifadelerini kullandı.

IPARD programının genel amaçlarından da söz eden Dere, "Tarım sektörünün modernizasyonuna katkıda bulunmak, Gıda İşleme sektörüne yeni teknolojiler ve yenilikler sunmak, Tarımsal ürünler için yeni Pazar fırsatları meydana getirmek, AB ortak tarım politikası ile ilgili topluluk mevzuatını ilgili politikaların uygulanması için Türkiye'nin hazırlanmasına katkıda bulunmak" dedi.
Dere, IPARD kapsamında Malatya da desteklenecek sektörleri şöyle belirtti:

"Et ve Et ürünleri (Beyaz) Meyve ve Sebze, Süt ve Süt ürünleri, Su ürünleri, Türkiye için 2007-2013 yılları arasında proje kapsamında Türkiye katkısı ile beraber sağlanacak hibe tutarı yaklaşık olarak 1 milyar 165 milyon Avro Faydalanıcıların yatırımlarıyla beraber 2 milyar Avro'nun üzerinde olacağı düşünülmektedir. Sağlanacak hibe desteğinin oranı sektörlere göre değişmekle beraber minimum yüzde 50 maksimum yüzde 65 olarak öngörülmüştür. Sağlanacak desteklerin Malatya yatırımcısına ulaşması ve IPARD programının hedeflerine ulaşılması için etkili bir tanıtım planı izlenecektir. Bu tanıtım planı çerçevesinde öncelikle Malatya ilinin merkezinde faaliyet gösteren ilgili kurum ve kuruluşlar ziyaret edilecek ve program anlatılacaktır. Malatya ili merkezindeki bu faaliyetler 1 Temmuz 2010 Perşembe günü yapılacak TKDK Malatya İl Koordinatörlüğü tanıtım toplantısına kadar devam edecektir. 1 Temmuz 2010 Perşembe günü saat 10:00'da Anemon Otelde gerçekleşecek bu toplantıya Valimiz, Milletvekillerimiz başta olmak üzere Sivil Toplum Örgütleri ve İlgili Kurum ve Kuruluşları temsilcileri ile potansiyel faydalanıcılar davet edilecektir. Bu tarihten sonra Malatya ilimizin tüm ilçelerine Kaymakamlıklar Belediye Başkanları ve İlçe tarım müdürleriyle koordineli bir biçimde ilçelere yönelik tanıtım toplantıları yapılacaktır."

Dere, TKDK olarak proje değil, bilgilendirme ve yönlendirme yapacaklarını ifade edip, "Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Malatya çiftçisine ve yatırımcısına yüzde 65'e varan oranda hibe desteği sağlıyor" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız