SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bilgiler Güvence Altında"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:53:57
A- A+ PAYLAŞ

Sağlık Bakanlığı'ndan, Sağlık Net Sistemi kapsamında Bakanlıkça toplanan verilerin güvenliğinin teknik, idari ve hukuki güvence altında bulunduğu bildirildi.

Sağlık Bakanlığı'nda yapılan yazılı açıklamada, bazı basın organlarında tüm sağlık verilerinin kayıt altına alınabilmesi amacıyla uygulamaya konulan ve 1 Ocak 2013'ten itibaren muayenehanelerin de veri gönderiminin zorunlu hale getirildiği  ''Sağlık Net'' sistemiyle ilgili gerçek dışı haber ve yorumların yer aldığı hatırlatıldı. 

Sağlık Bakanlığı'nın Anayasa ve kanunlarca verilen toplumun ve tüm bireylerin sağlığını korumak, hastalıkların tedavisinde yaygın ve kolay ulaşılabilir bir sağlık sistemi kurmak, sağlık sektörünü düzenlemek ve denetlemek sorumluluğunun bulunduğu bildirilen açıklamada, ''Bu sorumluluğu yerine getirmede ülke çapında sağlıkla ilgili her türlü verinin toplanması hayati önem taşımaktadır. Sağlık verileri, Cumhuriyetimizin kuruluşundan beri Bakanlığımız tarafından toplanmakta, istatistiksel analizlerden geçirilerek planlama ve hizmet sunumunda belirleyici olarak kullanılmaktadır. Bu kapsamda sağlık sistemimizde uzun yıllardan beri kişisel sağlık verileri de toplanmakta, ancak hastalarla karşılaşan ilk sağlık görevlisinden başlayarak Bakanlığımıza kadar tüm aşamalarda kişi mahremiyetine gerekli özen gösterilmektedir. 

Açıklamada ''Bakanlıkça toplanan verilerin güvenliği teknik, idari ve hukuki güvence altındadır. Gerçek kişi verilerine hiçbir surette erişim mümkün olmamakta, bu veriler gerekli şekilde şifrelenerek, maskelenerek 27001 bilgi güvenliği sertifikasyonuna sahip bir veri merkezinde tutulmaktadır. Hiçbir seviyede hiç bir Bakanlık çalışanı, kişi bazında sağlık bilgisine ulaşamamaktadır'' değerlendirmesi yapıldı. 

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız