SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bilgisayarı Çalındıktan Sonra..

A- A+ PAYLAŞ

İzmir’de savcılığa başvuran bir vatandaş, kullandığı MSN’nin şifresinin kırılarak dolandırıcılık yapıldığını bildirince, polis Malatya’da bir isme ulaştı. Ancak bu kişi verdiği ifadede, 2000 yılında bilgisayarının çalındığını, olayla ilgisinin bulunmadığını bildirdi. Polis kimliğini saptadığı 4 dolandırıcıyı yakalamaya çalışıyor.

Edinilen bilgiye göre; İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na dilekçe veren 49 yaşındaki M.A., kendisinin kullandığı MSN şifresinin kırılarak, geçtiğimiz yıl Mart ayında arkadaşlarından kontör istenmek suretiyle suç işlendiğini bildirdi. Savcılık yaptığı araştırma sonucu, kullanılan bilgisayarın Malatya’da oturan 51 yaşındaki F.Ö.’ye ait olduğunu saptadı. Ancak F.Ö., polise verdiği ifadede, böyle bir dolandırıcılık olayını yapacak donanım ve bilgiye sahip olmadığını, 2000 yılında evinden internet bağlantısı olmayan bilgisayar kasası, monitör, hoparlör, klavye ve mausun çalındığını, kendisinin 2006 yılından beri internet kullanıcısı olduğunu, kendisinin suçlamayla hiçbir ilgisinin olmadığını, kendisinin de şikayetçi olduğunu bildirdi.

Polis, olayla ilgili olarak belirlediği ve adresleri Malatya dışı olan E.B., M.E., B.G. ve M.Ş.K. adlı şahısların peşine düştü.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız