SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Bilgiye Çok İhtiyacımız Var..''

A- A+ PAYLAŞ

Türk Ekonomi Bankası (TEB) Başekonomisti Emin Öztürk, ekonomide gelinen son noktada hem dışta ve hem de içte bozulma işaretlerinin görüldüğünü ileri sürdü. Öztürk, kur ve faiz için şimdiden yıl sonu tahmininin yapılmasının çok zor olduğunu söyledi.

TEB tarafından küçük ve orta boy işletmelere (KOBİ) yönelik olarak düzenlenen bilgilendirme toplantısı Sabancı Kültür Merkezi'nde yapıldı. Toplantıya Vali Halil İbrahim Daşöz, Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Mücahit Fındıklı, TEB Genel Müdür Yardımcısı Turgut Boz ile çok sayıda davetli ve işadamı katıldı.

Toplantıda konuşan TSO Başkanı Mücahit Fındıklı, "Bilgi toplumunu oluşturmak zorundayız. Paraya, işçiye ne kadar ihtiyacımız varsa, bilgiye de o kadar ihtiyacımız var" dedi. Fındıklı, kalite yönetimini oluşturulması gerektiğini de kaydetti.

TEB Genel Müdür Yardımcısı Turgut Boz, KOBİ'nin bankacılık sektöründe yeni bir alan olduğunu aktararak, KOBİ'lerin büyümesi gerektiğini söyledi. KOBİ'ler de en büyük eksikliğin bilgi eksikliği olduğunu ifade eden Boz, KOBİ'lerde katma değeri yüksek mal üretimiyle teknoloji kullanımının düşük olduğunu kaydetti.

Toplantıda konuşan TEB Baş Ekonomisti Emin Öztürk ise, "Son derece çalkantılı bir Mayıs ayı geçirdik. Özellikle ortam bu kadar çalkantılıysa, sene sonunda kur ne olur, faiz ne olur diye tahmin etmek mümkün değildir" dedi. Türkiye'de son 4 yılda ekonomide her şeyin çok iyi gittiğini söyleyen Öztürk, bu durumun sağlanmasında dış etkenlerinde önemli rol oynadığını bildirdi.

Öztürk, "Türkiye'nin içinde bulunduğu uluslararası mali piyasalardaki şartlar olağanüstü derecededir. Burada ki olağanüstü kelimesi belki de hafif kalıyor. Para gidecek, yatırım yapacak yer arıyordu. Böyle bir furyadan nasibimizi aldık. Türkiye'ye oluk oluk para aktı" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız