SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bilim Kampı Sona Erdi

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Üstün Yetenekliler Eğitim, Araştırma ve Uygulama Merkezi (ÜYEM)'in üstün yetenekli çocuklar için düzenlediği, 11 ilden 41 öğrencinin katıldığı Kış Bilim Kampı sona erdi.

8 gün süren kampla ilgili olarak İnönü Üniversitesi'nden şu bilgi verildi:

Ülkemizdeki üstün yetenekli öğrencilerin bilimsel gelişimine katkıda bulunmak, bilimsel araştırma yöntemlerine yatkınlıklarına katkıda bulunmak ve bu doğrultuda ülkemizin ihtiyaç duyduğu bilimsel ve teknolojik ilerlemeye hız kazandırabilmek adına üniversitemizin Üstün Yetenekliler Eğitim, Araştırma ve Uygulama Merkezi ( ÜYEM)’nin düzenlediği ve TÜBİTAK’ın da desteklediği Kış Bilim Kampı sona erdi.

Malatya, Sivas, Karaman, Gaziantep, Şanlıurfa, Erzincan, Mersin, Elazığ, Yozgat, Amasya ve Bayburt’tan üstün yetenekli 41 öğrencinin katıldığı kampta öğrencilere, bilimsel projelerin nasıl yapılacağı eğlenceli bir ortamda aktarıldı. Bu bağlamda, farklı alanlardan yirmi dört öğretim üyesinin eşliğinde, projeye katılan öğrenciler ilgi duydukları alanlara göre üçerli gruplara ayrılarak bir projenin nasıl hazırlandığı ve nasıl yürütülmesi gerektiğini bizzat yaşayarak öğrendiler. Bilimsel proje hazırlanırken karşılaşılacak sorunların tespit edilip, çözüm yollarının değişik yöntemlerle verilmesinin yanı sıra kamp sonrası, kampta oluşan öğrenci ve öğretim üyesi arasındaki ilişkinin sürekli olması da sağlandı. Sekiz gün süren kamp boyunca öğrenciler, üniversitemizin araştırma merkezlerini gezdiler ve bu merkezlerdeki laboratuarlarda uygulanan bilimsel araştırmaları incelediler. Öğrenciler, bilimsel çalışmaların yanı sıra birçok sosyal aktiviteye de katıldılar. Ayrıca Malatya’nın tarihi ve turistik mekânlarını gezen öğrenciler, hem bilimsel projelerle hem de sosyal ve kültürel aktivitelerle dolu sekiz günün sonunda üniversitemizden ayrıldılar.

Kış Bilim Kampı’nın koordinatörlüğünü üstlenen Üstün Yetenekliler Eğitim, Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. İlhan İçen, öğrenciler için birçok açıdan faydalı geçen kampla ilgili olarak şu açıklamaları yaptı: “ İnönü Üniversitesi olarak amacımız bilim üretmek olduğu kadar üretilenleri toplumun her kesimiyle de paylaşmak. Bu düşünceden hareketle ülkemizin yoğun bir şekilde ihtiyaç duyduğu bilimsel ve teknolojik ilerlemenin gerçekleşebilmesi adına üstün yetenekli çocuklarımızı şimdiden üniversite ortamıyla tanıştırmayı, onlara bilimsel ve akademik kültür aşılamayı ve böylelikle ileriye dönük olarak sağlam temeller atmayı hedeflediğimiz bu bilim kampı projelerini yaz ve kış kampları olarak hayata geçiriyoruz. Önceki kamplarımızda olduğu gibi Kış Bilim Kamp’ımızda da öğrencilerimize bilimin ve bilimsel projelerin temellerini öğretirken onlara aynı zamanda sosyal yenilikler de sunmayı amaçladık. Bu çerçevede yirmi dört öğretim üyesi arkadaşım ve birçok personelimiz ülkemizin geleceği olan birbirinden başarılı öğrencilerimizle sekiz gün boyunca ilgilendiler, onlarla arkadaş oldular ve hem öğrenciler hem idari ve akademik personelimiz güzel bir kaynaşma yaşadı. Projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız