SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bilim Merkezi Açıldı

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:01:12
Bilim Merkezi Açıldı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde yeni bir SODES Projesi hayata geçirildi. Proje kapsamında Malatya’da kendi alanında bir ilk olarak kurulan Bilim Merkezi, düzenlenen törenle hizmete açıldı. 

Büyükşehir Belediyesi Sanat Galerisi’nde kurulan Bilim Merkezi’nin açılış törenine Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Büyükşehir Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İhsan Gençay, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Nurcan Berber, Yeşilyurt Milli Eğitim Müdürü Cemal Kalay, şube müdürleri ile öğrenciler katıldı.

Törende bir konuşma yapan Milli Eğitim Müdür Vekili Nurcan Berber, Kalkınma Bakanlığı SODES programları kapsamında Malatya Valiliği’nin koordinasyonunda ve Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle “Malatya Bilim Adamlarını Yetiştiriyor” Projesini başlattıklarını kaydetti. Proje kapsamında fen, matematik, biyoloji gibi alanlarda çeşitli ürünlerin yer aldığı Bilim Merkezi’ni hizmete sunduklarını belirten Berber, “Merkezin özellikle öğrencilerimizin ilgisini çekeceğine ve derslerine olumlu katkılar sağlayacağına inanıyoruz” dedi.

TÜM İLK VE ORTAOKULLAR ZİYARET EDECEK

Bilim Merkezi’nde gerçekleştirilecek etkinlikler ve pratik uygulamaların birim sorumlularının denetiminde yapılacağını anlatan Berber, “Öğrencilerimizin teorik bilgileri, somut pratik uygulamalarla daha da anlamlı hale gelecek; temel bilimlere karşı merak ve öğrenme hevesleri artacaktır. Oluşturduğumuz program kapsamında ilk ve orta dereceli tüm okullarımızın bir merkezi ziyaret etmeleri sağlanacaktır, ayrıca tüm vatandaşlarımızın çocuklarıyla birlikte bu merkezi ziyaret etmelerini bekliyoruz” açıklamasında bulundu.

Daha sonra açılış kurdelesi kesilerek, Bilim Merkezi gezildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız