SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bilim Şenliği Başladı

0
Güncellendi - 2016-05-25 17:46:02
Bilim Şenliği Başladı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Battalgazi ve Yeşilyurt Belediyeleri işbirliği ile organize edilen Bilim Şenliği’nin ikincisi başladı. Bilim Şenliği’ne katılan okullar, projelerini sergiledi.

Büyükşehir Hizmet Binası arkasındaki Fuar Çadırı’nda düzenlenen 2. Malatya Bilim Şenliği’nin açılış törenine Vali Yardımcısı Miktat Alan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şefik Şengün, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Ercan Turan, Genel Sekreter Yardımcısı Metin Torun, Battalgazi ve Yeşilyurt Belediyesi yetkilileri ile öğrenciler katıldı.

Protokol konuşmaları öncesinde, İstanbul Teknik Üniversitesi ‘Eylem Bilim Ekibi’ tarafından kısa bir bilimsel deney yapıldı. Deneyde, el yıkanılan sabunların daha fazla nasıl köpürtülebileceğini gösterdi.

Bilime olan ilgiyi artırmaya çalışıyoruz

Törende konuşan Yeşilyurt Belediye Başkan vekili Mehmet Güner, “Bu yıl 2’ncisini düzenlediğimiz bilim şenliğinde bilim severlere, bilimsel birçok aktiviteyi bir arada sunarak bilime olan ilgiyi artırmayı amaçlıyoruz” dedi.

Battalgazi Belediye Başkan vekili Muzaffer Karakuş, ise Bilim Şenliği’nin Malatya’ya ve Türkiye’ye hayırlı olması temennisinde bulundu.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şefik Şengün de Bilim şenliği ile yeni buluş ve icatlar halka sunulacağını ifade etti.

Son olarak bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Miktat Alan, ise “Güzel ülkemizin geleceği ve aziz milletimizin aydınlık yarınlarının en büyük teminatı olan gençlerimizin bilimsel etkinliklerde bulunmaları ve bu etkinlikleri kendi proje ve çalışmalarıyla taçlandırmaları, geleceğimize sahip çıkacak bir gençlik yetiştirdiğimizin en önemli ispatıdır. Kendilerine fırsat verildiğinde öğrencilerimizin neler yapabileceğini görüyoruz.2. Malatya Bilim Şenliği’ni düzenleyen Büyükşehir Belediyesine, Battalgazi ve Yeşilyurt Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğüne teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından 2. Malatya Bilim Şenliği’nin açılış kurdelesi kesilerek, katılımcı stantları gezildi.

Bursa ve Eskişehir Büyükşehir Belediyeleri ile İstanbul Sancaktepe Belediyesi bilim ve teknoloji merkezlerinin yanı sıra İnönü Üniversitesi, Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki TÜBİTAK dereceli projelerin de yer aldığı ve 80 Etkinlik masasında bilimsel deneylerin sergilendiği Bilim Şenliği, 28 Mayıs 2016 tarihine kadar açık kalacak.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

c4

c5

c7

c6

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • eyyup (7 yıl önce)
    yeni projelere destek ve ödül konursa şenlik bir şeye benzer
    0
    0
    Yanıtla