SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bilim Şenliği'nde Sağlık Taraması

0
Güncellendi - 2016-05-29 03:42:55
Bilim Şenliği'nde Sağlık Taraması
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Battalgazi ve Yeşilyurt ilçe belediyeleri işbirliği ile 2’ncisi düzenlenen Malatya Bilim Şenliği’nde çeşitli etkinliklerde gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda Genç Yeryüzü Doktorları sağlık taraması yaptı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası yanındaki Fuar Çadırı’nda düzenlenen 2. Malatya Bilim Şenliği kapsamında Battalgazi Belediyesi ve Genç Yeryüzü Doktorları işbirliği ile sağlık taraması yapıldı. Sağlık taramasında, boy kilo, görme keskinliği, tansiyon gibi hastalığın olup olmadığına bakılırken, sağlık taramasına yoğun ilgi gösterildi. Sağlık taraması ile ilgili bilgiler veren İnönü Üniversitesi Anestezi Öğretim Görevlisi Ahmet Selim Özkan, “Üniversitede Anestezi bölümünde öğretim görevlisiyim. Programı yapan genç arkadaşlarımızın danışman hocasıyım. Bizim kulüp olarak da alanımız salık olduğu için standımızda sağlıkla alakalı. Özellikle tansiyon taraması bizim her yıl rutin olarak yaptığımız bir şey. Onun dışında şeker taraması yapıyoruz. Göz bozukluğu ile ilgili taramalar yapıyoruz. Genelde yanlış kullanımlar, göz bozuklukları, fark edilemeyen renk körlükleri ile ilgili taramalar yapıyoruz. Bilim şenliğine katılım oldukça fazla. Özellikle gençlerin katılımı fazla. En yoğun stantlardan birisi bizim standımız. Memnunuz. Arkadaşlarımız da özveriyle çalışıyorlar. Geleceğin doktor adayları burada. İnşallah ileriki dönemlerde de katkı sunacaklardır diye düşünüyorum” dedi.

Sağlık taraması yapan üniversite öğrencilerinden Mustafa Alıcı ise, “Biz 25 Mayıs’tan itibaren burada sağlık taraması yapıyoruz. Genelde öğrencilere bu taramayı uyguladık. 3 gündür yaklaşık bin kişilik bir tarama yaptık. Taramalarımızda tansiyon, diyabet, görme keskinliği, boy kilo gibi ön sağlık taraması yaptık. Bununla birlikte tip 1 dediğimiz genelde çocuklarda görülen ve kaçırılan bir hastalık olduğu için buna dikkat etmeye çalıştık. Bu hastalıklarla ilgili yönlendirdiğimiz kişiler oldu. Ailelerine bilgi verecek raporlarımızı kendilerine verdik” diye konuştu.

Sağlık taraması yapılan Muhammet Aksoy da, “Standımız çok iyiydi. Boy kilomu ölçtüler. Renk körlüğüm ve şeker hastalığımın olup olmadığına baktılar. Doktorlar iyiydi. Tansiyonumu da ölçtüler” derken, Miraç Uludağ ise, “Renk körlüğü, tansiyon, şeker gibi hastalığımın olup olmadığına baktılar. Sonuçlar konusunda bir sıkıntının olmadığını söylediler” dedi.

Onur Çukur’da, yapılan sağlık taramasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Boy kilo, görme keskinliği, tansiyon gibi hastalığımın olup olmadığına baktılar” ifadelerini kullandı.

Bülten

g1

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız