SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bilimsel Eczacılığın 175. Yılı

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:57:12
Bilimsel Eczacılığın 175. Yılı
A- A+ PAYLAŞ

 Bilimsel Eczacılığın 175. Yılı, İnönü Üniversitesi Eczacılık Fakültesi ile Malatya Eczacı Odasının beraber düzenlediği bir programla kutlandı. 

Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen programa, Rektörü Vekili Prof. Dr. İsmail Özdemir, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Asım Künkül, Prof. Dr. Yusuf Türköz, Genel Sekreter Doç. Dr. Kadir Kartalcı, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ünsal Özgen, Genel Sekreter Yardımcısı Cevdet Atalan, Malatya Eczacılar Odası Başkanı Tahir Özelçi, eczacılar, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Programda konuşan ve sözlerine, Manisa'nın Soma ilçesindeki maden ocağında meydana gelen faciaya temas ederek başlayan Rektör Vekili Prof. Dr. İsmail Özdemir, hayatını kaybeden maden ocağı çalışanlarına Allah'tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diledi.

Eczacılığın, hastalıkların tedavisinde ilaçların ilk kullanmaya başlandığı zamandan bu yana, insan sağlığına hizmet eden ve 175 yıl önce temelleri atılan bilimsel eczacılık uygulamalarıyla da günümüze taşınan en köklü mesleklerden biri olduğunu vurgulayan Prof. Dr. İsmail Özdemir, "Eczacılık mesleği, sağlık sisteminde ve toplum hayatında kilit rol oynamaktadır. Eczacıların, ilaçların araştırılması, bulunması, formüle edilmesi, üretilmesi, temin edilmesi ve hastaya sunulması gibi hizmetlerin yanı sıra verdiği danışmanlık hizmetleri de önem taşımaktadır" şeklinde konuştu.

Malatya Eczacılar Odası Başkanı Tahir Özelçi ise, bilimsel eczacılığın 175. yıldönümünü kutlayan konuşmasında, eczacılık mesleğinin günümüz koşullarında yaşadığı sorunlara değindi ve bu sorunların çözümü noktasında çeşitli önerilerde bulundu.

Bilimsel eczacılığın 175. yıldönümü anısına Malatya Eczacılar Odası Başkanı Tahir Özelçi'ye Rektör Vekili Prof. Dr. İsmail Özdemir tarafından plaketin verilmesiyle devam eden programda Hacettepe Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Yılmaz Çapan tarafından "Dünyada ve Türkiye'de İlaç Endüstrisi" başlıklı bir konferans verildi.

Programın sonunda, Eczacılık Fakültesi öğrencilerine, staj gördükleri eczacılar ve öğretim üyeleri tarafından beyaz önlük giydirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız