SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bilimsel Kilo Vermenin İpuçları

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:24:31
Bilimsel Kilo Vermenin İpuçları
A- A+ PAYLAŞ
Bugüne kadar zayıflamak veya formda kalmak için neler yaptınız? Diyet yapmayı, yüzmeyi ya da koşmayı denediniz mi? Artık kilo vermek için bilimin size sunduğu imkanlardan yararlanabilirsiniz. Yapılan birçok araştırma kilo vermenin ipuçlarını sizlere açıklıyor.
BBC Focus dergisinde yer alan habere göre, kilo vermek zor bir süreçtir. Ancak bilimin sizlere sunduğu ipuçları sayesinde doğru zamanda ve doğru egzersizi yaparak rahatça forma girebilirsiniz. İşte yapmanız gerekenler:
 
Doğru zamanda egzersiz: Gece ya da akşam saatlerinde egzersiz yapmak, sabah ya da öğle saatlerindeki antrenmana oranla tirotropin ve kortizol seviyesinde daha fazla artışa yol açabilir. Tirotropin metabolizmanıza destek olur, bu nedenle geç saatlerde egzersiz yapmak kilo kaybını artırmaya yardımcı olabilir. Kortizol kas aktivitesi için mevcut enerji artışını sağlar. Bu da formda kalmaya destek olur.
 
Doğru egzersizi yapın: Standart egzersiz sistemiyle fazla kilo vermek çok zordur, fakat mümkündür. Ağırlığınızdan egzersizle kurtulmanız için en iyi yol düzenli bir yürüyüş değildir. Fakat yoğun ve aralıklı bir antrenman ile aktivite seviyenizin tümünde genel bir artış olabilir. İster bisiklet üzerinde isterseniz yolda tam hızda koşma sürekli aynı olan egzersizden iyidir.
 
Kırmızı pancar suyu için: Bu içecek sizi daha formda yapmaz. Ancak daha formda hissetmenizi sağlar. Exeter Üniversitesi'nde yapılan araştırma, kırmızı pancar suyu içmenin kan damarlarını genişleterek ve kaslara giden kan akışını artırarak insanların yüzde 16 kadar daha uzun süre egzersiz yapmasını sağladığını gösterdi. Ölçülebilir bir sonuç elde etmek için günde en az bir bardak konsantre pancar suyu içmelisiniz.
 
Egzersizi sürdürmekte ısrar edin: Sussex Üniversitesi'nde yapılan araştırma, egzersize ilk başladığınızda kendinizi çok fazla zorlamanızdan korumak için beynin normal olarak devreye giriyor. Eğer daha az formdaysanız, beyniniz 'Durma vakti geldi, iyice dinlenin" şeklindeki mesajla sizi uyarıyor. Eğer ısrar ederseniz bu mesajlar yoğun egzersiz sırasında azalacaktır.
 
Egzersizinizi ölçün: Yaptığınız egzersizin herhangi bir değişiklik oluşturup oluşturmadığını nasıl anlarsınız? Aerobik egzersizin ölçmenin en yaygın ve kabul gören şekli VO2 (yoğun bir egzersiz periyodunda vücudun kullanabildiği maksimum oksijen miktarı)'dir. Bunu ölçmek için normal olarak laboratuara gitmeniz gerekir. Ancak kendi kullandığınız oksijen miktarını hesaplamak için internette bazı basit yollar sunan hızlı online araştırmalar bulunuyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız