SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bilimsel Toplantıların Kaderi Bu.."

A- A+ PAYLAŞ
Malatya Valiliği tarafından organize edilen "Uluslararası Malatya Türk Halk Müziği Sempozyumu" başladı. 
 
Malatya Valiliği tarafından organize edilen "Uluslararası Malatya Türk Halk Müziği Sempozyumu"nun açılışı Malatya Kongre ve Kültür Merkezi Kemal Sunal Salonu'nda başladı. Açılış törenine Vali Ulvi Saran, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürü Bahaettin Kabahasanoğlu ile davetliler katıldı. Sempozyumun açılışı sözleri Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürü Bahaettin Kabahasanoğlu'na ait olan 'Selam Türkiye' adlı klipinin gösterimiyle yapıldı. Kabahasanoğlu, sinema sanatçısı Kemal Sunal'ın 67. yaş günü olduğunu söyleyerek, Vali Ulvi Saran tarafından Kültür Merkezi'ndeki büyük salona Kemal Sunal, diğer salona da yine Malatyalı sanatçı olan Fahri Kayahan ismini verildiğini açıkladı. 
 
Kabahasanoğlu, "Türkü denilince ülkemizde ilk akla gelen illerden biri olan Malatya'da açılışını yaptığımız sempozyumun kültürümüze çok önemli katkı sağlayacağına inanıyorum. Değerli akademisyenlerin ve Türkü dostlarının sunacağı bilgilerinde sempozyumun hemen ardından kaynak kitap olarak Malatya Kitaplığı'nda yerini alacağını buradan müjdelemek istiyorum" dedi. 
 
Sempozyumun koordinatörü Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Eski Genel Müdürü Bayram Bilge Tokel, Malatya'nın önemli bir türkü şehri olduğunu söyleyerek, il bazında ilk kez bir Türkü Sempozyumu'nun gerçekleştirilmekte olduğunu ifade etti.
 
Malatya'nın 9 bin yıllık geçmişi ve tarihsel ve kültürel birikimi ile yetiştirmiş olduğu ünlü devlet adamları, bilim adamları ve sanatçıları ile bölgenin önemli kentlerinden bir tanesi olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Çakır ise, "Şehirler ne kadar gelişirse, modernleşirse, alt yapı sorunlarından kurtulmuş, çağdaş görünümlü bir şehre kavuşabilir. Ama, bunu içerisinde kültürel bir eksiklik varsa, bu o kentin tamamen kendisini tamamlamadığı anlamına gelir. Burada sosyal faaliyetler, kültürel faaliyetler, sanatsal faaliyetlerin yapılacağı alanların oluşturulması, fiziki imkanların oluşturulması ve etkinliklerle canlı tutulması ve yaşatılması, gelecek nesillere aktarılması gerekiyor" diye konuştu. 
 
Vali Ulvi Saran ise, "Türkiye'de şehirlerde mekanlarda, lokantalarda, hastanelerde, apartman sitelerinin isimlerini tamamen yabancılaştığı, buralarda Türkçenin neredeyse hiç kullanılmadığı bir sosyal hayata tanık oluyoruz. Biz bizler için Türkiye'de ne yazık ki, ciddi bir kültür erozyonuna uğradığımızı, kültürümüzün temel değerlerini kaybedildiği anlamına geliyor. Türkü yine böylesine dış etkilerin, milli değerlerimizin de, kültürümüzü besleyen kaynakların kaybolduğu alanlardan bir tanesi. Bir pop müzik etkinliği yapılmış olunsaydı. Belki bu salon izleyicileri almayacaktı, 10 binlerce ifade edilecek bir topluluk etkinliğe katılacaktı. Ancak genel olarak bilimsel etkinlik ve toplantıların kaderi budur. Az sayıda insanın katılımı ile gerçekleşir. Bizim Maşallah salonumuz dolu ama, bundan sonraki oturumlarda da bu kalabalığı görme arzusundayız" dedi. 
 
Sempozyumun açılışının ardından oturum başkanlığını Vali Ulvi Saran'ın yaptığı 'Türk Halk Müziğimizin Dünü, Bugünü ve Yarını' adlı oturuma geçildi. Oturumda Prof. Dr. Fikret Türkmen, Prof. Dr. Ahmet Yürür, Prof. Dr. Nihat Boydaş ve Dr. Süleyman Şenel'in panelist olarak konuşma yaptı. 
 
'Uluslararası Malatya Türk Halk Müziği' Sempozyumu, 13 Kasım 2011 tarihinde sona erecek ve toplam 14 ayrı oturum gerçekleştirilecek. 
 
Sempozyuma İngiltere, İran, Irak, Azerbaycan, Türkmenistan'dan akademisyenler ile birlikte toplam 80 bilim adamının katılacağı kaydedildi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız