SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bilinç Düzeyi Yükseltilmeli"

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:25:54
A- A+ PAYLAŞ
AKP Malatya Milletvekili ve TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkan Vekili Öznur Çalık, İstanbul'da "Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Platformu" toplantısına katıldı.
 
Konuya ilişkin olarak Çalık'ın TBMM'deki sekreteryasından basın kuruluşlarına gönderilen bülten şöyle:
 
"Ak Parti Malatya Milletvekili ve TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanvekili Öznur Çalık, Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinde Geri Sayım Başladı Kampanyası İstanbul Toplantısında moderatörlük görevini üstlendi. 5 Kasım 2011’de TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in açılışını yaptığı “Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinde Geri Sayım Başladı Kampanyası” kapsamında yerel ve ulusal düzeyde duyarlılığı arttırmayı ve Türkiye’de toplumsal cinsiyet eşitliği alanındaki deneyimlerin paylaşılmasını amaçlayan İstanbul Bölgesi Bilgi ve Deneyim Paylaşım Platformu, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu ve UNDP Türkiye ortaklığında 27 Ocak 2012 Cuma günü İstanbul Hilton Otel’de gerçekleşti. Programa, Başkanvekili Öznur Çalık’ın yanı sıra; TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Azize Sibel Gönül, Komisyon üyesi milletvekilleri, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, ile sivil toplum kuruluşları, İstanbul Kalkınma Ajansı, özel sektör temsilcileri ve akademisyenler katılım gösterdi. 
 
TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Azize Sibel Gönül’ün UNDP Türkiye, BM Kadın ve TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu ortaklığında yürütülen “Türkiye’de Cinsiyet Eşitliğine Yönelik Elverişli Ortamın Teşvik Edilmesi Ortak Programı” kapsamında düzenlenen Kampanyanın tanıtımını da yaptığı toplantıda toplumsal cinsiyet eşitliğine ilişkin dört temel sorunsal üzerinde duruldu: 
 
1) Toplumda toplumsal cinsiyet eşitliğine yönelik bilgi ve algının düşük olması,
2) Toplumda toplumsal cinsiyete yönelik yerleşmiş güçlü önyargıların varlığı,
3) Toplumsal cinsiyet eşitliğine yönelik uygulayıcılar arasındaki bilgi ve algının düşük olması,
4) Toplumsal cinsiyet eşitliğine yönelik geliştirilen plan ve programların başarılı uygulamasına ilişkin ilgili kurum ve kuruluşlar arasında ve sivil toplum ile koordinasyon ve işbirliği eksikliği. 
 
Açılış Konuşmaları ve kampanyanın tanıtımını takiben TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonunu temsilen Başkan Azize Sibel Gönül Başkanvekilleri Öznur Çalık ve CHP Milletvekili Binnaz Toprak’ın moderatörlüğünde gerçekleşen 3 ayrı oturumda katılımcılarla interaktif çalışmalar yapıldı. 
 
“TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu ile yerelde toplumsal cinsiyet eşitliği alanında çalışan kurum ve kuruluşlar arasındaki etkin koordinasyon ve bilgi akışının güçlendirilmesine ilişkin ne gibi adımlar atılmalıdır?” oturumuna başkanlık eden Başkanvekili Çalık, basına yaptığı açıklamada; yerel yönetimlerde kadının aktif katılımını destekler nitelikte tedbirler alınması ve bu bağlamda Kent Konseyi çalışmalarına özel önem verilmesi gerektiğini belirtti. Kadınların ulusal temsili elde edebilmeleri için yerelin çok güçlü bir kanal olduğunu belirten Öznur Çalık sözlerini şöyle sürdürdü: 
 
“Toplumsal cinsiyet eşitliğinin yaygınlaştırılmasına yönelik olarak Milli Eğitim Bakanlığımız ile etkin bir işbirliği yapılmalı. Yine üzerinde durduğumuz konuların en önemlilerinden biri; kadınlarımızın karar alma mekanizmalarındaki temsili yerel ve ulusal düzeyde artmalı. Toplumsal cinsiyet eşitliği, erkeklerin desteği ve aktif katılımı olmadan mümkün olamaz; bu yüzden mutlaka erkeklerin bu alandaki bilinç düzeyleri yükseltilmeli. Cinsiyet dengesinin sağlanması için kurumlardaki personelin atama ve terfiiyle ilgili hedefler konulmalı ve hayata geçirilmeli… Ayrıca, gerek kamu gerek özel sektörde hizmet içi eğitimlerde kadın erkek ayrımı yapılmaksızın eğitim fırsatının herkese tanınması gerekli… Bu adımları atmak için Türkiye her zamankinden daha çok hazırdır; daha çok hazırlıklıdır. “Daha Adil bir Dünya için Yanımda Ol” teması altında, Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonumuz ve UNDP ile birlikte yürüttüğümüz “Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinde Geri Sayım Başladı” kampanyası ile umuyoruz ve istiyoruz ki çok önemli adımlara vesile olacağız. Bunun için buradayız.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız