SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bilinçlendirmek İçin Yapıyoruz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:02:39
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya Belediyesi bünyesindeki Kültür A.Ş. tarafından personele yönelik olarak  “İş Sağlığı ve Güvenliği” konulu eğitim semineri verildi. Belediye Konferans Salonu'nda yapılan seminere; Malatya Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Atay, Malatya Belediyesi Kültür A.Ş. İdari ve Mali Hizmetler Müdürü Memet Pala ve Kültür A.Ş. bünyesinde çalışan personeller katıldı. 
 
Başkan Yardımcısı Hasan Atay yaptığı konuşmada,  “İşçilerimizi bilinçlendirme adına bu organizasyonu yapıyoruz. Dünyadaki en önemli varlık insan, insandaki en değerli varlık ise sağlıktır. Yaşamımızı mutlu bir şekilde idame ettirmemiz için sağlığımızın yanı sıra çalışma ortamında da iş güvenliğine büyük önem vermemiz gerekiyor. Teknolojinin baş döndürücü bir hızla geliştiği günümüzde, her geçen gün yeni icatlar çıkmakta ve bu icatlar gerek iş ortamında ve gerekse diğer yaşam alanlarımızda bizlerin hayatına girmektedir. İnsan yaşamı üreterek kazanmaya yönelik bir sistem olduğu için, her insanın çalışması, bir şeyler üretmesi gerekmektedir. Sanayileşmeden önceki yıllarda insanlar, kendileri ve aileleri için üretim yaparken özellikle 19. Yüzyıldan itibaren sanayileşme ve teknolojik gelişmelere paralel olarak daha çok sayıda ve miktarda üretim yapmaya başlamışlardır. Daha çok üretim daha çok istihdamı getirmekle birlikte, istihdam edilen işçilerin iş sağlığı ve güvenliği de başlı başına bir faktör olarak ortaya çıkmış, giderek büyük önem kazanmıştır. Yasalarla da güvence altına alınan “İş sağlığı ve iş güvenliği” mevzuatına işçilerin dikkat etmesinin yanı sıra işverenlerin de sağlıklı ve güvenli bir ortam sağlama mesuliyeti getirilmiştir. Bu bağlamda Malatya Belediyesi ve şirketleri olarak, iş güvenliği ve iş sağlığına büyük önem vermekte ve idareciler ve işçilerimizi bilinçlendirme adına bu tür organizasyonlar yapmaktayız” ifadelerini kullandı. 
 
Konuşmaların ardından İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Murat Arpa, dört saat süren bir eğitim verdi. Arpa, İş Sağlığı ve Güvenliği’nin önemine değindikten sonra, her kurumun İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı bulundurma zorunluluğunun olduğunu söyledi. Arpa, Türkiye’de günde 200 iş kazasının yaşandığını, bunlardan üç işçinin hayatının kaybettiğini ve yedi işçinin ise iş yapamaz duruma geldiğini söyledi. Malatya’da ise yılda, ortalama 158 kazanın yaşandığını ve bunlardan altı işçinin hayatının kaybettiğini ifade etti. İş Sağlığı ve Güvenliği kanununun işçiyi ve işvereni korumak amaçlı olduğunu dile getiren Arpa, “Her alanda iş veren ve işçi kendine dikkat etmek zorunda. Bu kanun üç ana amacı var. Birincisi çalışanların koruması, ikincisi işletmenin korunması ve üçüncüsü ise üretim ve kalitenin artırılması. Bundan sonra her kurum, bir iş sağlığı ve güvenliği uzmanı bulundurmalı. Bu uzman, bu konularda devamlı bilgilendirmeler yaparak iş kazalarının azalmasını sağlamaya çalışacaktır” ifadelerini kullandı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız