SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bilinçlendirmek İçin..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından, "Trafikte karşılaşılan risk ve çözüm önerileri" adı altında bir seminer verildi.

İl Özel İdare konferansa salonunda düzenlenen seminere, İl Özel İdaresi çalışan personeli katıldı. Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nde görevli Büro Amiri Nevzat Körpeoğlu, tarafından slaytlar eşliğinde verilen seminer ilgi gördü.

Seminerde konuşan Nevzat Körpeoğlu, "Trafik kazalarının birçok sebepleri var. Bunların başında aşırı hız, kontrolsüz geçişler, dikkatsizlik ve alkollü araç kullanmak gelmektedir. Can ve mal kaybının önüne geçmek ve halkımızı bilinçlendirmek için kamu kurumlarından başlatmış olduğumuz seminerlerin bir tanesini de burada yapmaktayız" dedi.

Körpeoğlu, seminer sunumuna şöyle devam etti:
"Trafikte karşılaşılan sorunların başında aşırı hız yapmak gelmektedir. Hız sonucunda meydana gelen kazalarda mal ve can kaybı yaşanmaktadır. Malatya ilinde hız kontrollerini ve sürücü hatalarını radarla yapmaktayız. Amacımız aşırı hızdan kaynaklanan kazalardaki ölüm ve yaralanmaları en az seviyeye indirerek güvenli trafik akışını sağlamaktır. Hız limitine uymayan sürücüler hakkında yasal işlem yapılmaktadır."

Körpeoğlu, "İlimizde trafik kazalarının büyük bir bölümü trafik akışının yoğun olduğu kavşak ve caddelerde meydana gelmektedir. Trafik kazalarının oluş nedenleri ile ilgili istatistik verilere göre kazalar en fazla sürücülerin kavşaklarda geçiş önceliğine uymama kusuru ile kavşaklara yaklaşırken aracın hızını azaltmamak ve önde giden aracı güvenli ve yeterli mesafeden izlememekten meydana geldiği tespit edilmiştir.

Yaya hataları olarak bilinen en çok kazaların geldiği yerler, yaya geçiş yerleri dışında ki yolları kullanmaktalar ve yaya geçişlerinde ışık ihlali ve kontrolsüz geçişlerin yapıldığında kazalar meydana gelmektedir.

Alkollü olarak kullanılan araçlarda kaza oranı çok yüksek olup, yasalar alkollü olarak kullanılan araçların sürücülerine çeşitli cezai müeyyideler uygulamaktadır" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız