SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bilinçli Eş Seçimi' Konferansı

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi (İÜ) Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nevzat Battal, eş seçiminde birinci önemli unsurun karakter yapısı, ikinci önemli unsurun ise kültürel uyum olduğunu söyledi.

İÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nevzat Battal, Kongre ve Kültür Merkezi'nde üniversite öğrencilerine yönelik olarak "Bilinçli Eş Seçimi" konferansı verdi. Salonun tamamen dolduğu konferansta konuşan Prof. Dr. Battal, eş seçiminde, "Karakter ve kişiliğin, kültürel uyumun, cinsel çekiciliğin ve ekonomik yeterliliğin" çok önemli olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Battal, eş seçiminin sosyal ve kültürel yapıya göre değişebildiğini söyleyerek, "İster görücü usulü olsun, ister eşler bir birlerini ile anlaşarak olsun, evlilikte kişilik ve karakter son derece önemlidir. Ama gerçek kişilik yapısına bakmakta çok zordur" dedi.

Evlilikte ikinci önemli unsurun karakter olduğunu söyleyen Battal, "Eşler arasında eğer kültürel anlamda bir diyalog yoksa, birbirleri ile iletişim kuramıyorlarsa, bir çatı altında iki yalnız insan olurlar. Üçüncü önemli konu da cinsel çekiciliktir. Bu da son derece önemlidir. Evlilik hayatında karşılıklı birbirlerinin tatmin olması konunun bilimsel olarak doğru bir şekilde algılanması ve görülmesi gerekir. Eşlerin arasındaki geçimsizlik incelendiğinde önemli nedenlerden biriside cinselliktir. Eş seçiminde dördüncü faktör ise ekonomik yeterliliktir. Eşler karşılıklı olarak hayat arkadaşlarını seçerken ekonomik yeterliliklerini dikkate almalıdır" diye konuştu.

Prof. Dr. Battal, esprilerle renk kattığı konferansında sorularına doğru cevap veren öğrencilere çikolata ve meyve suyu hediye etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız