SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Bilinçli Tüketici Gelişmenin Belirleyicisi''

A- A+ PAYLAŞ

15 Mart Tüketiciler Günü dolayısıyla Yerel Gündem 21 Tüketicilerin Bilinçlendirilmesi Grubu tarafından Yerel Gündem 21 toplantı salonunda “Tüketicilerin Korunması ile ilgili Son Yasal Düzenlemeler” konulu bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Programa panelist olarak Sanayi ve Ticaret il Müdürlüğü Tüketici hakları Şube Müdürü Sezai Şireci ve Tüketici Hakları Hakem Heyeti Raportörü Bilgiç Kuşderci katıldı.

Yerel Gündem 21 Tüketicilerin Bilinçlendirilmesi Grubu Temsilcisi Keriman Başıbüyük ve çeşitli meslek gruplarında çalışan vatandaşlar programa ilgi gösterdiler.

Tüketici hakları kavramının günümüzde ekonomik ilişkilere yeni bir boyut kazandırdığını belirten Keriman Başıbüyük, bilinçli ve duyarlı tüketicinin ekonomik gelişmelerin en büyük belirleyicisi olduğunu ifade etti.

Tüketicilerin gündelik hayatta yapmış oldukları alışverişlerde karşılaşacakları sorunlarla ilgili haklarını nerede araya bileceklerine dair bilgi veren Sanayi ve Ticaret il Müdürlüğü Tüketici Hakları Şube Müdürü Sezai Şireci, ayıplı mal, taksitli satış, kapıdan satışlar hakkında bilgiler verdi.

Faturasız alışverişlerin kesinlikle yapılmamasını ifade eden Tüketici Hakları Hakem Heyeti Raportörü Bilgiç Kuşderci, bu durumlarda tüketicilerin ne yapmaları gerektiğini slayt eşliğinde anlattı.

Program bitiminde katılımcılar panelistlere konu ile alakalı sorular yönelterek alışverişlerde karşılaştıkları sıkıntıların giderilmesine yönelik bilgi aldılar.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız