SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bilinçli Yetiştirmek Önemli'

A- A+ PAYLAŞ

Belediye ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nün işbirliği sonucu düzenlenen "Ambalaj Atıklarının Kaynağında Ayrı Toplanması Kampanyası ve Afiş Yarışması'nın ödül töreni gerçekleştirildi.

Yarışma ve ödül töreni ile ilgili belediye bülteni şöyle:

"Çocuk ve gençlerin çevre bilincinin artırılması amacıyla Malatya Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle yapılan “Ambalaj Atıklarının Kaynağında Ayrı Toplanması Kampanyası ve afiş yarışması” ödül töreni yapıldı.

21 Nisan Çarşamba günü Belediye Meclis Salonunda yapılan ödül törenine Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın yanı sıra, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut ve bazı belediye başkan yardımcıları, daire müdürleri, öğretmenler ile yarışmacılar katıldı.

Genç nesillerde çevre bilincini artırıcı ve teşvik edici nitelikte 33 kişinin katıldığı yarışmada, M. Emin Bitlis İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi Hatice İskenderoğlu’nun eseri birinci, Fatih İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Cansu Oğan ikinci, Turgut Özal İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisi Enis Alaca’nın eseri de üçüncü oldu.

Ödül töreninde konuşan Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut modern hayat atıklarının çevreye büyük zararlar verdiğini, kirlilik oluşturarak insan sağlığını tehdit ettiğini, bu zararlı atıkların çok büyük maliyetler ile bertaraf edildiğini belirterek, Malatya Belediyesinin çevre bilincinin oluşması için önemli çalışmalar yaptığını söyledi.

Bulut, “İlköğretim Okulu öğrencilerimiz bu anlamlı yarışmaya katıldılar. Aralarında seçilen 33 eser bir birinden güzel anlamlar ifade ediyor.. Bu yarışmayı düzenleyen ve çevre bilincinin oluşumuna katkı sağlayan başta Belediye Başkanımız Ahmet Çakır olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Yarışmanın düzenlenmesindeki amaçlarının çevreye duyarlı çocukların yetişmesine katkıda bulunmak olduğunu belirten Belediye Başkanı Ahmet Çakır, yarışmaya gösterilen ilginin memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Başkan Çakır, “Ambalaj ve benzeri atıkların tekrar dönüşümünü sağlayarak daha temiz bir çevre meydana getirmek için çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmaların yanında insanlarımız da çevre bilincinin artırılması gerekiyor. Gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakabilmek için atıkların geri dönüşümünü sağlanması gerekiyor. Gelişen ve sanayileşen ülkemizde çevre kirliliği de artmaktadır. Bize düşen bilinçli bireyler yetiştirmek. Çevre bilinci sadece atıklarla değil, insanlarımızın ortak kullandığı parkların bakımı, yolların ve kaldırımların temizlenmesi de bizim için bir çevre duyarlılığıdır” şeklinde konuştu.

Başkan Çakır, öğrenciler tarafından yapılan resimlerin çok önemli, mesajlar verdiğini belirterek, gösterdikleri ilgiden dolayı yarışmaya katılanlara teşekkür etti.

Yapılan konuşmaların ardından Belediye Başkanı Ahmet Çakır yarışmaya katılan bütün öğrencilere çeşitli hediyeler dağıttı. Yarışma’nın birincisi Hatice İskenderoğlu’na ise dizüstü bilgisayar hediye etti."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız