SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Biliyoruz ki Malatya Kaybetti'

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:21:00
'Biliyoruz ki Malatya Kaybetti'
A- A+ PAYLAŞ

Saadet Partisi (SP) İl Başkanı Mehmet Asiltürk, 30 Mart yerel seçimlerinde milletin gösterdiği sonuçlara saygılı olduklarını belirterek “Ancak biz Saadet Partisi olarak biliyoruz ki birileri kazandı ama Malatya kaybetti” dedi. Seçim çalışmalarında demagoji ve popülizm yapmadan halka doğruları anlattıklarını ifade eden Asiltürk “Saadet Partisi olarak bir davanın haklılığı kuru kalabalıkların çokluğu ile değil ilahi iradeye uygunluğu ile ölçüldüğünü bilen bir partiyiz ve bugün sabahtan beri yeniden hakkı, doğruyu söylemek için partimizin görevimizin başındayız” diye konuştu.

Saadet Partisi il teşkilatı, Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Canbay, İl Başkanı Mehmet Asiltürk, Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Münir Erkal ile Battalgazi ve Yeşilyurt Belediye Başkan adayları ile birlikte basın toplantısı yaparak seçim sonuçlarını değerlendirdi.

“Ehliyet ve liyakat sahibi adaylarla çıktık” 

Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Asiltürk, konuşmasında, Büyükşehir Malatya’nın temellerinin sağlam atılması için büyük sorumluluk duyduklarını ve bu nedenle ehliyetli, liyakatli adaylarla halkın karşısına çıktıklarını belirterek “Netice için değil hak bildiğimiz doğruları söyledik. Demagoji yapmadık, popülizm yapmadık, doğru bildiklerimizi anlattık. SP olarak birileri kazanırken Malatya’nın kaybettiğini de biliyoruz. Siyasi parti olarak aday olarak kanmıştır ama kaybeden Malatya olmuştur. Milletin gösterdiği sonuca saygılıyız çünkü sonucun Allah’tan olduğunu bilen bir zihniyete sahibiz. Yapamayacağımız hiçbir hizmeti vaat etmedik. Yapacaklarımızı anlattık. Çalışmalarımızda bize evlerini açan Malatyalılara, esnaflara, parti teşkilatı mensuplarına ve basın mensuplarına teşekkür ediyorum. Biz, Saadet Partisi olarak bir davanın haklılığı kuru kalabalıkların çokluğu ile değil ilahi iradeye uygunluğu ile ölçüldüğünü bilen bir partiyiz ve bugün sabahtan beri yeniden hakkı, doğruyu söylemek için partimizin görevimizin başındayız” dedi.

"Sıratı geçme gibi bir derdimiz var"

SP Battalgazi Belediye Başkan Adayı Mustafa Canbay ise yaklaşık 3 aydır gece gündüz demeden Malatya ve Türkiye için çalıştıklarını söyledi. Bu süreçte kendilerine destek veren başta Malatya halkı olmak üzere tüm parti teşkilatlarına ve basın mensuplarına teşekkür eden Canbay, “Gece gündüz demeden Malatya için çalıştık. Çünkü biz, gelecek seçimler için değil gelecek nesiller için çalışıyoruz. Bundan dolayıdır ki hiç bir zaman başka bir ilde yapılan çalışmaları Malatyalılara anlatmadık. Yapamayacağımız işleri, yalan yanlış projeleri Malatyalılara anlatmadık. 

Sadece ama sadece adalet vaat ettik. Bizim baraj geçme gibi bir derdimiz yok Sırat’ı geçme gibi bir derdimiz var. Oyların sayıldığı değil, tartıldığı gün için bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da çalışacağız. Bu çalışmaları yaparken bizi sindireceğini zannedenlere bizi mağmaya da koysanız lav olur fışkırır ve yeni bir dünyayı kurarız. Bizi yalnız bırakmayan tüm dava arkadaşlarımıza, iş yerleri ve evlerini açan tüm halkımıza, basınımıza teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Merkez ilçe Yeşilyurt adayı Yaşar Köksal da,”Bizlere güvenerek oy verenlere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Kale ilçesi adayı Ömer Gökçe de, “Hayatta ve dünyada yaşadıklarımızın hesabını vereceğiz. Öbür tarafta hesabını veremeyeceklere üzülüyorum” dedi.

“Malatya’nın aklı ve zekası ile dalga geçtiler”

Yerel seçimlerin, genel seçim havasına sokulduğunu, bu süreçte Malatya’nın sorunlarının halı altına süpürüldüğünü belirtti. Siyaseti bir meslek olarak görmediğini ve Malatya kamuoyu ile bir yıl süre istişare ettikten sonra aday olmaya karar verdiğini hatırlatan Erkal şunları söyledi:

“Birileri maalesef birilerinin eteğine tutuşarak, birilerinin gölgesine sığınarak, birilerinin himmetini bekleyerek yaptı, yapıyor. Bunun zavallı bir siyaset olduğunu söylüyor ve kınıyorum. Siyasetin odak noktasında hizmet etmek vardır. 11 Ocak’tan bugüne kadar Malatya Büyükşehir Belediyesinin nasıl temellendirilmesi gerektiğini, nasıl yönlendirilmesi gerektiğini, büyükşehrin hangi kriterlere bağlı olarak planlanması gerektiğini, bürokratik yapılanmasını, 2040 vizyonunu, 100 yıllık hedeflerini net bir şekilde anlattık. Tabiri caizse birilerine belediyecilik dersi verdik. Umarım anlamışlardır. Hakkı söyledik, doğruları söyledik. Allah nasip ederse hayatımızın sonuna kadar bunları söylemeye devam edeceğiz.  Yerel siyaseti anlatırken genel siyaseti sorguladık. Bunları dile getirirken bir şeye dikkat ettik. İsimleri gündeme getirmedik, sistemi ve zihniyeti sorguladık. Birileri çıktı buraya Kanal İstanbul Projesini anlattı, Marmaray’ı anlattı, 3. Hava Limanını anlattı. Oysa Malatya’nın henüz bir sivil havaalanı yok. Biz bunu açıkça Malatya’da ikaz ettik. Bu bir yerel seçimdir ve Malatya hizmetini konuşuruz.  İstanbul hizmetlerinin afişlerini buraya getirerek Malatya’nın aklı ve zekası ile dalga geçtiler.”

“Genel siyasetle gündem saptırdılar”

Seçimin yerel seçimden genel seçim havasına sokulduğunu ve bu şeklide gündem saptırdığını savunan Erkal, böylelikle Malatya’nın sorunlarının halı altına süpürüldüğünü belirtti. Bütün bunlara karşın kendilerinin Malatya halkına ellerinden geldiğince bu gerçekleri aktardıklarını kaydeden Erkal “Sürekli önümüze genel siyaseti getirdi, İstiklal Savaşı gibi kavramlarla genel siyaseti yerel siyasetin önüne getirdi. Bu siyasetin çürümüş bir siyaset olduğunu hemşehrilerimize ısrarla anlattık. Biz bu tohumu attık ve inşallah bu tohum filizlenecek ve dev bir çınar olacak.  Biz bunları vicdanlara anlattık ve inşallah ilerde çok daha hayırlı neticelerin hayata geçmesine vesile olacak. Bütün gezilerimizde bize yakın alaka gösteren Malatyalı hemşerilerime teşekkür ediyorum.

Görevimizi yaptık ve kalbimiz müsterih. Doğruları söyledik. Malatya sorunlarının unutturulmasına fırsat vermedik. İstanbul’un hizmetlerini buraya asan zihniyeti eleştirdik ve bunları anlattık. Siyaset uzun solukludur ve söylediğiniz doğrular bugün temel yerine tohum yerine geçer” diye konuştu.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Canbay ise seçim öncesinde siyasi partilerin meramını daha temiz bir üslupla anlatabileceği yerde kutuplaşmayı arttıran bir yöntemi seçtiklerini aktardı. Canbay, “Bizi davamız parti davası değil, biz hak ve adalete davalı adil düzen kurmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

HABER-FOTO: Güler HAZAR, yenimalatya.com.tr

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız