SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bilkent Projesinde Malatya da Var

A- A+ PAYLAŞ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, YÖK eski Başkanı ve Bilkent Üniversitesi'nin kurucusu İhsan Doğramacı (fotoğraftaki) ile yaptığı görüşmede, Bilkent yerleşkesinin küçük örneklerinin aralarında Malatya'nın da bulunduğu Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki illerde de kurulmasına yönelik bir proje gündeme geldi.

Başbakan Erdoğan, İhsan Doğramacı'yı Bilkent'teki konutunda ziyaret etti ve verdiği yemeğe katıldı. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Bilkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Doğramacı'nın da katıldığı 2 saat süren yemekte gündemin ana maddesi eğitim yatırımlarıydı.

Edinilen bilgiye göre İhsan Ali Doğramacı, Doğu Anadolu Bölgesi illerine okul yapmak istediklerini, ancak bu süreçte birçok yasal engel ve altyapı güçlükleriyle karşı karşıya kaldıklarını ifade etti. Prof. Dr. Ali Doğramacı, bu konuda hazırladıkları bir projenin ayrıntılarını da Başbakan Erdoğan'a aktardı.

Doğramacı, Erzurum'dan başlayarak Van, Gaziantep, Malatya gibi illerde hem ilköğretim okulu, hem lise yapmak istediklerini, projenin üniversiteye kadar uzanan bir proje olduğunu bildirdi.

Bilkent yerleşkesinin daha küçük ölçeklisini Doğu kentlerine yapacaklarını ifade eden Doğramacı, yapılacak yerleşkede, Bilkent'teki gibi sosyal yaşam alanları, spor salonları, eğlence merkezleri, alışveriş merkezleri, konutlar ve okul kampüslerinin bulunmasını öngördüklerini ifade etti. Amaçlarının bölgeyi daha cazip hale getirmek olduğunu kaydeden Doğramacı, Erdoğan'dan 2 talepte bulundu. Doğramacı, arsa tahsisi ve yasal altyapı konusunda kendilerine destek verilmesini, bunun dışındaki herşeyi kendi imkanları ile yapacaklarını belirtti.

Başbakan Erdoğan, Doğramacı'nın anlattığı projeyi ilgiyle dinledikten sonra bu projenin hayata geçirilmesi için her türlü desteği vermeye hazır olduğunu vurguladı. Hükümet olarak projeye gereken her türlü desteği vereceklerini kaydeden Erdoğan, "Baştan beri söylüyoruz. Bizim ana politikamız şu: Bu ülkede taş üstüne taş koyan herkesin başımızın üzerinde yeri vardır. Bölgeye yatırımcılar gitmiyor, sizin eğitim amaçlı gitmeniz çok önemli" ifadelerini kullandı. Erdoğan, arsa tahsisi için Maliye Bakanı Unakıtan'a, yasal altyapı için de Milli Eğitim Bakanı Çelik'e talimat vererek gerekli çalışmaların yapılmasını istedi.

Bu arada İhsan Doğramacı'nın konutundaki buluşmada renkli dakikalar da yaşandı. Uzun uzun anılarını anlatan İhsan Doğramacı, 1950'li yıllarda komünist olmakla suçlandığına işaret ederek, "Bunların hepsi benim önümü kesmek, profesör olmamın önüne geçmek için ortaya atılan saçma iddialardır. Gönlümde sadece eğitim yatıyor" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız