SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bilmeden Eleştirenler Var"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:32:56
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, iktidarları dönemlerinde işçi emeklilerinin maaşlarında iyi artışlar yapıldığını belirtti.

Beraberinde, AKP İl Başkan Yardımcısı Murat Turgut ve parti yöneticileriyle birlikte İşçi Emeklileri Derneği Malatya Şubesi’ni ziyaret eden Milletvekili Öznur Çalık, sorunları dinledi.

Öznur Çalık, AKP iktidarları dönemlerinde işçi emeklilerinin maaşlarında iyi artışlar yapıldığını belirterek, “Bu yeterli mi değil. Ancak Türkiye’nin imkanları arttıkça maaşlarda daha da iyileştirme yapılacaktır” dedi.

AKP iktidarlarından önce ve sonra işçi emekli maaşları konusunda bilgi veren Milletvekili Öznur Çalık, “İşçi emeklileri hak mücadelesi verirken, çerçeveleri,pencereleri indirmeden mücadele veriyorlar. Demokratik mücadelede yapanlara kimse bir şey demiyor” diyerek, birinci intibak yasasını çıkardıklarını, ikinci intibak yasasının çıkarılması için de çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Çalık, “2002 öncesinde emekli, dul ve yetimlerimizin aylıkları bir önceki ayın tüketici fiyatları endeksi oranı kadar arttırılıyordu. 2002 yılında ise 58. hükümetimiz göreve başlar başlamaz emekli aylıklarında enflasyon oranının üstünde artış yapmıştır. Günün ekonomik koşulları ve bütçe dengeleri gözetilerek, SSK emeklileri ile Bağ kur emeklilerinden 13 ila 24. basamaktan aylık alanlara 75 TL seyyanen zam yapıldı. Emeklilerimize her zaman enflasyon üzerinde zam verildi” diye konuştu.

Milletvekili Öznur Çalık, emeklilerin artık 22 banka ve PTT şubeler aracılığı ile emekli aylıklarını aldıklarını kaydetti.

İşçi Emeklileri Derneği Malatya Şube Başkanı Vahap Özdemir ise ikinci intibak yasasının biran önce çıkarılmasını istediklerini bildirdi.

STAD 2 YIL İÇİNDE BİTECEK..

Malatya Milletvekili Öznur Çalık, AKP iktidarı olarak ciddi yatırımlar yaptıklarını kaydetti.

Çalık, Malatya’da sportif anlamda önemli yatırımlara imza attıklarını ifade ederek, “AK Parti iktidarları döneminde önemli icraatlarımız var. Malatya için stadyum talebinde bulunmuştuk. Bu çalışmalar son aşamaya geldi. Malatya’ya yakışan ve yüzde 11’i tamamlanan bir stadyuma kavuşacağız. 25 bin kişi kapasiteli stadyumumuzda, bu sayı yükselebilir. Genişletme yaptık ve seyirci kapasitesi 30 bine ulaşabilir. 4 tane soyunma odamız var. Uluslar arası maçlar Malatya’da oynandığı anda bu büyük önem taşıyor. 2 yıl içinde stadyumumuzun bitirilmesi planlanıyor. 2014 sonu itibariyle teslim almayı planlıyoruz. Malatya büyük bir arena stadına kavuşmuş olacak” dedi.

Stadın UEFA standartlarında olduğunu kaydeden Çalık, şunları söyledi:

“Stadın toplam oturma kapasitesi 25 bin. Bu sayı 25 binin çok daha üzerine çıkacaktır. ‘Malatya’da UEFA maçları oynanmayacak. Neden stadyumumuz 33 bin kişi kapasiteli olmadı. Bu stadyum küçük ve uluslar arası maçlar oynanmayacak’ deniliyor. Maalesef bunu muhalefetin dili olarak kullanan ve eleştiren bir zihniyet var. Bilmeden eleştirenler de var. Bu stat, UEFA standartlarında grup maçlarının yapılabileceği haldedir. UEFA’nın tüm grup maçları Malatya’da oynanabilecek.”

Malatya için önemli bir tesis yapacaklarına da dikkat çeken Çalık, “Malatya’ya sporcu üretme fabrikasını kuracağız. Türkiye genelinde 12 yere yapılacak olan çok amaçlı salonun ilki Malatya’da hayata geçecek. Bu salonumuzda her türlü spor yapılabilecek. Orası sporcu üretme merkezi olacak. 6-7 milyon TL’lik bir yatırımı Malatya’ya kazandırmanın gururunu yaşıyoruz” diye konuştu.

Muhalefeti sert bir dille eleştiren Çalık, “Hiç kimsenin bu hizmetleri küçümsemeye hakkı ve haddi yok. Malatya’nın Türkiye Cumhuriyeti tarihinde almadığı yatırımı sadece bir stadyuma veriyoruz. Buna rağmen eleştiren zihniyeti milletin takdirine bırakıyorum” şeklinde konuştu.

Çalık, ilçelerde de spor salonları yaptıklarını da sözlerine ekleyerek, Malatya'da yatırımların devam edeceğini belirtti.

Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı ise Malatya’da gerçekleştirilen yatırımlar noktasında kendilerine destek veren Milletvekili Öznur Çalık’a teşekkür ederek, “AK Parti iktidarından sonra hakikaten önemli yatırımlar yapıldı. Cumhuriyet döneminde bu yana yapılan yatırımları, AK Parti iktidarı üçe katladı. Cumhuriyet tarihi boyunca yapılan yatırımlar 42 milyon TL. AK Parti iktidarı döneminde yapılan yatırımlar 150 Milyon TL’yi buldu” ifadelerini kullandı.

AKP Malatya İl Başkan Yardımcısı Murat Turgut da, Malatya’da AKP iktidarları döneminde önemli yatırımların yapıldığını ifade etti.

AKP Malatya Gençlik Kolları Başkanı Miraç Göçmez ise, AKP olarak gençlere büyük önem verdiklerini kaydederek, gençlere yönelik yapılan yatırımlara katkı sağladıkları için Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı’ya teşekkür etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız