SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bilmediğiniz Kaldı mı?'

A- A+ PAYLAŞ

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Malatya'da da törenler düzenlendi. Son Kuzey Irak harekatını yöneten 2. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız, bu operasyonda şehit düşen askeri, Uzman Komando Onbaşı Murat Doğru ile daha önce şehit olan asker ve polislerin mezarı başındaydı.

ŞEHİTLİKTE..
İlimizdeki ilk tören Şehir Mezarlığı’ndaki Şehitlikte yapıldı. Buradaki törene Şehit aileleri, gaziler, Vali Halil İbrahim Daşöz, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız, Belediye Başkanı Cemal Akın, 2.Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Alaeddin Örsal, 7.Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Kazım Öndül, 2.Ordu İdari Kurmay Yarbaşkanı Kurmay Albay Lami Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ceyhun Ceylan, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu , 4 şehit ve gazi derneğinin başkan ve yöneticileri, Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, Polis Okulu Müdürü Recep Özmen, Baro Başkanı Mehmet Görgeç, AKP İl Başkanı Ahmet Çakır, CHP İl Başkanı Celal Berktaş, MHP İl Başkanı Ömer Ekici, Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Genel Başkanı Hasan Meşeli,askeri ve mülki erkan şehit yakınları gaziler ve öğrenciler katıldı.

Şehitlik Anıtı’na çelenklerin sunulmasından sonra İstiklal Marşı söylendi. Daha sonra günün anlamını içeren konuşmayı 2. Ordu Komutanlığı’ndan Topçu Kurmay Albay Erdal Dodurga yaptı.

"ŞEHİTLERİMİZİN BİZE EMANETİ.."
“18 Mart 1915’de deniz savaşlarıyla başlayan 25 Nisan’daki kara muharebeleriyle devam eden ve Albay Mustafa Kemal komutasında 8-9 Ağustos 1915’teki Anafartalar Zaferi’yle sona eren muharebeler Çanakkale Destanının adıdır” diyen Kurmay Albay Dodurga ,” 18 Mart sadece Osmanlı İmparatorluğu ve Türkiye Cumhuriyeti için bir dönüm noktası değil, aynı zamanda Dünya coğrafyasının yeniden şekillenmesine yol açan bir tarihtir” dedi.

Dodurga konuşmasında şunları belirtti:

“Bugünlerimizi,devletimizin bekasını,milletimizin refahını,vatanımızın varlığını, birliğini ve bölünmez bütünlüğünü şehitlerimizin seve seve feda ettiği canlarına borçluyuz. Onlar bu kutsal amaçlar uğruna dünyanın en değerli hakkı olan yaşama hakkını feda ettiler. Onlar kutsal vatanın varlığı için canlarını verdiler, bedel ödediler. Onlar vatanlarına, milletlerine, biz çocuklarına, torunlarına olan borçlarını fazlasıyla ödediler. Şimdi onlar da bizden onlara karşı borçlarımızı ödememizi istiyorlar ve bekliyorlar.

Onlar şimdi bizden; uğruna can verdikleri bu vatanı onlar gibi üzerine titreyerek korumamızı, sahip çıkmamızı düşmana çiğnetmememizi, mücadele etmemizi beklemektedirler. Şehitlerimizin bizden beklediği; en başta canlarını vererek bize emanet ettikleri vatanı korumak ve kollamaktır.

Şehitlerimizin bizden beklediği; Atatürk'ün; köhnediği için, zamanın ihtiyaçlarına cevap vermediği için kaldırdığı kurumlara özlem duyan, onları yeniden geri getirmeye, milleti ortaçağ karanlığına geri götürmeye çalışan, devletimizin geleceği olan çocukların, gençlerin beyinlerini aydınlatmak yerine karartan, kadını aşağılayan, hür düşünceyi ve kişisel özgürlüğü kapatan ve karartan zihniyete karşı korumak ve kollamaktır.

Şehitlerin bizden beklediği;

Atatürk'ün şehit kanıyla yoktan var ettiği vatanı bölmeye heveslenen, yüzyıllarca kardeşçe, birlik beraberlik içinde yaşayan Türk milletini birbirine düşürmeye çalışan, kendisini kandıranlara çanak tutan, kendi değerlerinin ve gücünün kıymetini bilmeyip kendini kullandıran kişi ve düşüncelere karşı korumak ve kollamaktır.

Şehitlerimizin bizden beklediği;

Vatanını seven, yüreği vatana hizmet aşkıyla yanan Atatürkçü çocuklar yetiştirmektir, aydın düşünceli olmak ve aydın fikirler üretmektir.

Şehit, işte o zaman bu vatan uğruna can verdiği için daha çok onur duyacak, o zaman vatana sahip çıkıldığını görerek mutlu olacak ve işte o zaman şehit olduğu için gerçekten huzur duyacaktır.”

HÜZÜNLÜ ANLAR..
Daha sonra Vali Halil İbrahim Daşöz, Anıt Şeref Defteri'ni yazdı.

Törene katılanlar, tek tek şehit mezarlarını ziyaret edip çiçek koydular.

Şehit yakınları mezar başında gözyaşı dökerken, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız da, kendisinin yönettiği Kuzey Irak'taki sınır ötesi kara harekatında şehit düşen ve komuta görevi nedeniyle cenaze törenine katılamadığı Uzman Komando Onbaşı Murat Doğru'nun mezarını da eşiyle ziyaret etti, yakınlarına bir kez daha başsağlığı diledi.

"SÖYLENECEKLER SÖYLENDİ.."
Öte yandan 2. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız, tören bitiminde basın mensuplarının soruları üzerine "Böyle bir günde aziz şehitlerimizin huzurunda, saygı ve minnetle eğiliyorum. Onlar bizim sorumluluklarımızı arttırıyorlar. Ama ben şuna inanıyorum ki, evlatlarımız, şu anda onların silah arkadaşları, şehitlerimize layık olma yolunda çok büyük adımlar atmışlardır. Atmaya da devam edeceklerdir. Benim içim müsterih.Şehitlerimizin ruhu şad olsun" diye konuştu.

2. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız, bir basın mensubunun sınır ötesi kara harekatına ilişkin sorusuna ise "Söylenecekler söylendi.Orada bilmediğiniz bir şey kaldı mı?" dedi.

HABER-FOTO: Selahattin GÖKATALAY

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız