SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bilmeyen Kalmayacak'

A- A+ PAYLAŞ

Bilgisayar kullanımının öğrenilmesi için Malatya Belediyesi'nin de bir destek programı hazırladığı bildirildi.

Belediye Basın Bürosu'ndan konuya ilişkin şu açıklama yapıldı:

"Ülkemizde sürdürülebilir kalkınmanın bilgi ve iletişim teknolojileri ile güçlendirilmesi amacı ile Malatya Belediyesi, Habitat için Gençlik Derneği, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ve Türkiye Vodafone Vakfı; Microsoft’un “Türkiye Bilişimle Kalkınıyor” vizyonunu desteklemiş ve “Dijital Uçurumun Kapatılması: Türkiye’nin E-Dönüşümü için Gençliğin Etkin Kılınması Projesi”ni geliştirmiştir.

Dijital Uçurumun Kapatılması: Türkiye’nin E-Dönüşümü için Gençliğin Etkin Kılınması Projesi, Türkiye’de gençlerin bilgi teknolojilerindeki kullanım kapasitelerinin geliştirilmesini amaçlamaktadır.

Proje sayesinde 81 ilden toplam 1.000.000 gence, internet aracılığı ile 135 Ülkede geçerliliği olan Avrupa Bilgisayar Yeterlilik Sertifikası (ECDL) eğitimi ulaştırılacaktır.

Proje, Yerel Gündem 21 (YG-21) Programı dâhilinde kurulmuş olan Yerel Gençlik Platformları ve Bilenler Bilmeyenlere Bilgisayar Öğretiyor Projesi gönüllü eğitmenlerinin işbirliğiyle, Avrupa Bilgisayar Yeterlilik Sertifikası (ECDL), e-öğrenim modülleri ile gençlere ulaşacaktır. Projede, öncelikli olarak genç kızların ve diğer dezavantajlı genç grupların dijital ortama dahil olması hedeflenmektedir.

1.000.000 gencin bilgisayar okuryazarı olmasını ve özellikle dezavantajlı gençlerin kapasitelerinin Avrupalı gençler standardına yükseltilmesini hedefleyen proje ile Türkiye’de bilgi teknolojileri sektöründeki kalifiye eleman açığının kapatılması da hedeflenmektedir.

Öte yandan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, konuyla ilgili olarak yaptığı kısa açıklamada, göreve geldikleri ilk günden beri Malatyalı vatandaşlarımıza her türlü eğitim desteklerinde bulunduklarını söyledi.

Başkan Çakır, “Vatandaşlarımız Belediyenin resmi sitesi olan www.malatya.bel.tr adresindeki ‘Malatya’da bilgisayar bilmeyen kalmayacak’ modülünden giriş yaparak, internet üzerinden bilgisayar öğrenebilecektir. Bu kampanyanın hayırlı olmasını diliyorum dedi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız