SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bilmeyen Kesinlikle Kaybolur"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:00:07
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Özsan Sanayi Sitesi’ni ziyaret ederek, site esnafının sorunlarını dinledi.

Ağbaba, ziyareti kapsamında sitedeki esnaflarla bir araya geldi. Esnafın sorun ve isteklerini inleyen Ağbaba, kendisine iletilen sorunları gerekli yerlere bildireceğini söyledi.

Özsan Sanayi Sitesi’nde çalışan bir esnaf, özellikle sitenin girişinin olmamasından şikayet ederek, “1999 yılında Karayolları Bölge Müdürlüğü’nden sanayi sitesine giriş için yol yapılması talebimizi ilettik. Masrafını esnaf karşılayarak yol açıldı, sinyalizasyon yapıldı. Ancak şimdi yolumuzu tekrar kapattılar. Ağır tonajlı kamyonlar, TIR’lar, iş makineleri tamiri yapılan Özsan Sanayi Sitesi’nin girişi yok. Araçlar, yakınca alt geçidinden geçerek şehre gidebiliyorlar. Oysa bir TIR’ın alt geçitten geçmesi imkansız. Trafik kazalarına davetiye çıkarıyorlar. Şehrin batısından gelen birinin sanayi sitesine girmesi neredeyse imkansız. Malatya’yı bilmeyen biri kesinlikle kaybolur. Özsan Sanayi Sitesi’nde bin dükkana kilit vurup gidin deniliyor. Esnafı bitirmek istiyorlar. Başbakan’ın Malatya ziyareti öncesi tepkilerimizi dile getirmeyelim diye yolu iki günlüğüne açtılar. Başbakan gidince yolu tekrar kapattılar” dedi.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, konunun takipçisi olacağını belirterek, “Maalesef sadece burası değil; esnaf siteleri, sanayi siteleri yerel yönetimlerin ve kenti yönetenlerin çok farkında olmadığı bölgeler buralar. Bir uygulama yapılırken mutlaka orada yaşayan insanların refahını düşünmek gerekiyor. Önce onların işini, gücünü düşünmek lazım. Eğer bir uygulama orada yaşayan insanlara zarar veriyorsa, demek ki bu doğru bir uygulama değil. Orada yaşayanların ve iş yapanların zararına ise bunun doğru bir uygulama olmadığı ortaya çıkıyor” diye konuştu.

Uygulamanın tamamıyla yanlış olduğunu savunan Ağbaba, şunları kaydetti:

“Keşke bu proje, yol yapılırken size sorulsaydı. Size gösterilmiş olsaydı veya bunu hesap edebilselerdi bu yanlıştan dönerlerdi. 1999 yılında Karayolları ile yaptığınız görüşme sonrası kendi paranızla yapmış olduğunuz bir düzenleme var. Buda yok sayılmış. Konuyu ilgili makamlarla görüşeceğiz. Sizin uğramış olduğunuz haksızlığı ve mağduriyeti gidermeye çalışacağız. Maalesef Özsan Sanayi Sitesine giriş var, çıkış yok. Bu Aziz Nesin’lik bir hikaye. Türkiye’ye konu olabilecek bir durum. Kamyon ve otobüslerin buraya girişi var ancak çıkışı yok. Bir taraftan da hiç giriş yok. İstanbul, Doğanşehir, Akçadağ, Darende gibi araçların geldiği yönden de hiç giriş yok. Gürün’den gelen bir kamyon buraya nasıl girecek? Uygulama tamamen yanlış. Biz bunu hemen gündeme getireceğiz. Bu yanlışın çözülmesi için sizlerle beraber olacağız. Bu iş çözülünceye kadar yanınızda olacağım.”

Ağbaba, Özsan Sanayi Sitesi’ne Ankara yönünden gelen ağır tonajlı iş makineleri için giriş olmadığını ileri sürerek, “Kentte yapılan uygulamalarda, orada yaşayan insanların en son haberi oluyor. Yerel yönetimlerde, kentte yaşayan insanların haberdar edilmesi gerekiyor. Burası örgütsüz bir yer değil. Derneği olan bir yer. Hadi orada yaşayan esnafa sormuyorsun, gel derneğe sor. Burası Malatya’nın sadece tek ağır vasıtalarının olduğu ve tamire geldiği yer. Demek ki bunların tamirini yapmayacaksınız. Bu tamamen Malatya’ya özgü bir hikaye. Böyle bir şey olamaz. Ben gelirken baktım giriş var ama çıkış yok. Ankara’dan gelenlere ise hiç giriş yok. Bu kabul edilebilecek bir şey değil. Bu konuyla ilgili üzerime düşeni yapacağım. Başbakan gelince açılmış ve sonra maalesef geri kapatılmış. Muhalefet partisi milletvekili olarak bunu gündeme getireceğim. Eğer bu sorun çözülmez ise TBMM’de bu konuyu konuşacağım. Maalesef biz bazı şeyleri söylemeden yapmıyorlar. Sizin söylemenize gerek yok, bunun yapılmaması lazım” ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız