SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bilmiyorsunuz, Konuşmayın!"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:45:39
A- A+ PAYLAŞ

Malatya eski Belediye Başkanlarından Avukat Seyhan Semercioğlu, CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hakan İnci’nin, kendisine ilişkin anlatımlarının gerçekle uzaktan yakından ilgisinin bulunmadığını bildirdi ve tepki gösterdi. Semercioğlu, “Bilmediğiniz konularda fikir beyan etmeyin. 30 yıl önce siz ilkokul öğrencisi olarak Özal’ın yanında mıydınız ki böyle ifade kullanıyorsunuz?” diye sordu.

CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı  Hakan İnci’nin Yeşilyurt ziyareti sırasında, Semercioğlu'nun belediye başkanlığı döneminde, 1985 yılında Turgut Özal'ın yanına gittiğini, kamyon otobüs almak istediğini, Özal'ın buna tepki gösterdiğini öne sürmüş,  "30 yıl sonra 2014 Malatya’sına geldiğimizde, şu andaki mevcut belediye başkanı da diyor ki; ‘Malatya’ya 61 tane otobüs aldım.’ Bakın, adamın ufkuna bakın, geleceği görüşüne bakın” diye konuşmuştu.

Kendisinin başkanlığı döneminde Özal’la aralarında böyle bir olayın geçmediğini, iddiaların kesinlikle gerçek dışı olduğunu belirten Semercioğlu, “30 yıl önce siz ilkokul öğrencisi olarak bilmediğiniz bir döneme ilişkin değerlendirmeyi,  kimden duyup aktarıyorsunuz? Sizler Özal’ın yanında mıydınız ki böyle ifadeler kullanıyorsunuz?

Siz bu ortamda kendi işinizle ve siyasetinizle uğraşın. Bilmediğiniz konularda, sağdan soldan işittiğiniz dedikodulara, yalanlara dayanarak bir döneme ilişkin değerlendirme yapmanız doğru değildir. Bugüne bakarak,  kendinizi  Malatyalara tanıtarak kendi projelerinizle vatandaşın karşısına çıkın. Yanlış bildiğiniz konularda da fikir beyan etmeniz doğru değildir.  Bizim dönemimizde Malatya'da gerek kent alt yapısı, gerek sosyal ve kültürel hizmetler, gerekse belediye makine parkının güçlendirilmesi konusunda uzun yılların ihtiyacını karşılayacak şekilde hizmet götürülmeye çalışılmıştır. Madem siz böyle bir değerlendirmede bulunacak ve eleştiri yapacaktınız,  o zaman bizlerle de görüşüp olayın  boyutunun  ne olduğunu öğrenmeliydiniz. Biz de  ne olduğunu  anlatırdık. Siz de ona göre  değerlendirmede bulunurdunuz. Bir belediye başkan adayına, dedikodulara dayanarak geçmişle ilgili iddialarda bulunmak yakışmıyor.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız