SON DAKİKA
SON DEPREMLER

BİLSAM Ekonomik Raporu Açıkladı

0
Güncellendi - 2019-03-17 05:38:55
BİLSAM Ekonomik Raporu Açıkladı
A- A+ PAYLAŞ

Kısa adı BİLSAM olan Bilgi Yolu Eğitim, Kültür ve Sosyal Araştırmalar Merkezi tarafından hazırlanan "Malatya Ekonomi Raporu" açıklandı.

BİLSAM binasında bir basın toplantısı düzenleyen Başkan Prof.Dr. İbrahim Gezer, raporla ilgili olarak şu bilgileri verdi:

"Eğitimci, akademisyen, işadamı ve kamu görevlisi, hemen her meslekten çok sayıda arkadaşımızın katkılarıyla çalışmalarını sürdüren BİLSAM’ın yürüttüğü faaliyetlerden biri de periyodik aralıklarla Araştırma Raporları yayımlamaktır.

Araştırma raporları serimizin 15’incisi olan Malatya Ekonomi Raporumuz, Dünya ve Türkiye ekonomisini de özet şekilde değerlendirmekle birlikte, ağırlıklı olarak Malatya ekonomisine odaklanmıştır. Bu çerçevede rapor aşağıdaki sorulara cevap aramaya koyulmuştur.

• Malatya’nın demografik özellikleri ve göç gerçeğimiz,

• Malatya ekonomisinin mevcut durumu ve ulusal ekonomi içindeki yeri,

• Malatya ekonomisinde sektörel dağılım ve değişim seyri,

• Malatya’nın ekonomisinin rekabet ve teknoloji kullanım düzeyi,

• Malatya ekonomik verilerinin Türkiye ortalaması ve diğer illerle kıyaslanması,

• Malatya’da tarım, sanayi, üretim ve istihdam verileri ve değişim seyri,

• Malatya’nın dış ticaret verileri ve diğer illerle kıyaslanması,

• Malatya’nın sosyoekonomik gelişmişlik düzeyi ve değişim seyri,

• Malatya’nın GSYH’ı, kişi başı milli geliri ve gelirinin giderini karşılama oranı,

• Malatya’nın toplam kamu harcamalarından aldığı pay ve değişim seyri,

• Malatya’nın Fortune 500, İSO 500, İSO 1000 ve TİM 1000’de temsil durumu

• Malatya ekonomisinin güçlü ve zayıf yönleri ile olası fırsat ve tehditler,

• Malatya ekonomisinin son 10 yıldaki kazanımları ve kayıpları…

Malatya ekonomisinin ilk kez bu denli derinlikli ve çok yönlü analize tabi tutulduğu ekonomi raporumuz, ağırlıklı olarak Malatya ekonomisinde mevcut durumun tespiti ve analizine odaklanmıştır. Bu tespit ve analizlerden hareketle ilimizin gelişimine yönelik yapılması gerekenlere ise önümüzdeki aylarda yayımlanacak olan “Malatya Gelecek Stratejileri” raporumuzda yer verilecektir.

Yoğun ve yorucu bir çalışma süreci sonunda hazırlanan bu rapor, 64 tablo, 45 şekil, 22 bölüm ve 106 sayfadan oluşmakta olup şahsımın yanı sıra, Doç. Dr. Selahattin Bakan, BİLSAM Tarım Araştırmaları Koordinatörü Ziraat Yüksek Mühendisi İlhami Polat, Eğitim Araştırmaları Koordinatörü İsa Akgül ve İktisat Araştırmaları Koordinatörü Zeynep Yüsra Yıldız tarafından hazırlanmıştır. Ayrıca diğer raporlarımız gibi bu raporda katılımcı bir yaklaşımla hazırlanmış olup, şehrimizin kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarından 100’ü aşkın işadamı, akademisyen, eğitimci ve kurum yöneticisi gruplar halinde davet edilerek raporun içeriği birlikte oluşturulmuştur."

BİLSAM'ın Malatya Ekonomi Raporu için aşağıdaki dosyayı tıklayınız:

BİLSAM Malatya Ekonomi Raporu

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Oğuzhan (5 yıl önce)
    Memleketin geldiği hale bak ! BİLSAM ekonomi raporu açıklıyor. Raporu açıklayan ve hazırlayanlar makine mühendisi, ziraat mühendisi, siyaset bilimci ve kamu yönetimciler. Acaba memlekette iktisat hocası mı bitti ki bunlar raporu açıklamak bunlara kalmış. İktisat mezunu birisi olarak utandık. TUİK verilerini derleyin rapor diye basın. Kendi reklamınızı yapın. Aynen devam...
    0
    0
    Yanıtla
  • seyyah (5 yıl önce)
    Bunların ne ekonomik gelişmişlik umurlarında ne malatya umurlarında tamamiyle şov amaçlı ordan burdan alınan bilgi ve belgelerle hazırlanmış veriler İbrahim gezer ve arkadaşları gündemde olmak için reklamlarını yapmak için bilmiyorlarki ne yapalar bilsam tribün şov yapmayı seven dönem dönem kendilerini gösteren bir grup söyleyin hele bi garibanın derdine dermanmı oldunuz hangi gariban öğrenciye burs verdiniz kurs verdiniz yol gösterdiniz hesabınız çetin olacak vesselam...
    0
    0
    Yanıtla
  • siz hiç BİLSAM a gittiniz mi???
    0
    0
    Yanıtla
  • Bircan (5 yıl önce)
    BİLSAM BALONU Bu Bilsam'ın dev bir balon olduğu nihayet farkediliyor. Hiç bir işlevselliği olmayan, sadece tuik değil, bütün resmi kurumların verilerini kullanarak "Caka" satan bir dernek sadece. Olduğundan büyük gösterilmeye çalışılıyor. Oysa güzel imkanlşarı var. O küçük çevrelerinin dışına çıkabilseler kente sosyal ve kültürel anlamda katkıları olabilir.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatylı (5 yıl önce)
    tamamı TÜİK ve benzeri kurumlar tarafından yayınlanıyor yeni birşey yok şowwww
    0
    0
    Yanıtla
  • Kazım (5 yıl önce)
    Hazırlanan bu bilgilerin neredeyse tamamı TÜİK ve benzeri kurumlar tarafından yayınlanıyor zaten.Daha somut,şehre vizyon katacak proje ve öneriler üzerine kafa yorulmalı.
    0
    0
    Yanıtla