SON DAKİKA
SON DEPREMLER

BİLSAM'dan Ödül Töreni

A- A+ PAYLAŞ

BİLSAM tarafından düzenlenen Kültür ve Sanat Şenliği'nin 2'ncisinin ödül töreni gerçekleştirildi.

Törene ilişkin olarak BİLSAM'dan yayınlanan bülten şöyle:

"Bilgi Yolu Eğitim Kültür ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (BİLSAM) 2. Kültür Sanat Şenliğinin ödül töreni gerçekleştirildi.

Sabancı Kültür Sitesi’nde düzenlenen BİLSAM 2. Kültür Sanat Şenliği Ödül Töreni’ne Malatya Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, İl Kültür ve Turizm Müdürü Bahaeddin Kabahasanoğlu, BİLSAM Başkanı Prof. Dr. İbrahim Gezer ve çok sayıda davetli katıldı.

Malatya Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu, yaptığı konuşmada, BİLSAM’ın güzel şeyler yapmaya devam ettiğini kaydederek, “Kentim Malatya” temasıyla şehirle ilgili söyleyecek sözü olan çocukların eserlerinin ortaya çıkarıldığını, gelişmiş ülkelerde özellikle çocukların ruhsal ve kişilik gelişimi için çevreyle ilişkisi üzerinde durulduğunu, Malatya Belediyesi’nin de böyle bir vizyonunun olduğunu anlattı.

BİLSAM Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İbrahim Gezer, yaptığı konuşmada, tarih boyunca eğitim, kültür ve sanata yatırım yapan milletlerin üstün olduğunun görüldüğünü anlatarak, bu alanlara yatırım yapılmasının önemine değindi.

Törende, Malatya’daki lise ve ilköğretim öğrencilerine ayrı kategorilerde “Kentim Malatya” konulu hikaye ve Malatya fotoğrafları alanında düzenlenen yarışmada dereceye girenlere ödülleri verildi.

Hikaye yarışmasında; Gazi İlköğretim Okulu öğrencisi Sümeyye Bertan’ın, “Düğünden Bir Gün Önce” adlı hikayesiyle birinci; 19 Mayıs İlköğretim Okulu öğrencisi Nuriye Ölper’in, “Ben Küçük Bir Kayısıyım” adlı hikayesiyle ikinci; Özel İdare İlköğretim Okulu öğrencisi Cansel Atasoy’un, “Geçmişin Bıraktığı İzler” adlı hikayesiyle üçüncü olduğu açıklandı.

Liseler arasında düzenlenen fotoğraf yarışmasında da Abdulkadir Eriş Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinden Sezai Karagöz’ün “Küçük Çoban” adlı eseriyle birinci; Abdülkerim Tüzüklü’nün “Puslu” adlı eseriyle ikinci; Emrah Tikre’nin “Geçmişten Sokak” adlı eseriyle üçüncü olduğu kaydedildi.

Her iki dalda da birinci olana tam altın, ikinci olana yarım altın ve üçüncü olan eserlere ise çeyrek altın ödül verildi.

Ödül töreninde Malatyalı ünlü bestekar Fahri Kayahan’ın eserlerinden bir seçki Hüseyin Yücel tarafından sunuldu. Şölen havasında gerçekleşen törende müzik eşliğinde şiir dinletisi de yapıldı."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız