SON DAKİKA
SON DEPREMLER

BİLSAM'dan Sezai Karakoç Okumaları

0
Güncellendi - 2016-05-09 19:50:59
BİLSAM'dan Sezai Karakoç Okumaları
A- A+ PAYLAŞ

BİLSAM Kurtuba Akademi atölye çalışmaları kapsamında düşünür okumaları atölyelerimizden “Sezai Karakoç Okumaları” atölyesi on altı hafta boyunca sürdürdüğü çalışmayı dönem sonu projesiyle nihayetlendirdi.

“Doğu’nun Yedinci Oğlu: Sezai Karakoç” temalı Kurtuba Buluşmalarının ilki 7 Mayıs 2016’da iki oturum şeklinde düzenlendi. Program, şiir dinletisi ardından BİLSAM Kurtuba Akademi proje koordinatörü Prof. Dr. İbrahim Gezer’in atölye çalışmaları hakkında yaptığı açılış konuşmasıyla başladı. Oturum başkanlığını İnönü Üniversitesi Felsefe bölümünden Doç. Dr. Mehmet Önal’ın üstlendiği ilk oturumda, İnönü Üniversitesi Felsefe bölümünden Burak Tunç Sezai Karakoç’un “Hayat Hikayesi”ni, İnönü Üniversitesi İktisat bölümünden Saadet Taştan “Sezai Karakoç’un Eserlerinden” İnönü Üniversitesi Felsefe bölümünden Gamze Ekin “Sezai Karakoç’ta Dini Duyarlılığın Metafizik Açılımı” başlıklı konuşmasını İnönü Üniversitesi Felsefe bölümünden Sedat Çapkın “Sezai Karakoç’un Ramazan Ve Oruca Metafizik Yaklaşımı” başlıklı konuşmalarını sundular.

Verilen kısa aradan sonra ikinci oturum Enes Dayar’ın şiir dinletisiyle başladı. İlk konuşmacı Hidayet Ortaokulu Türkçe öğretmeni Murat İkikardeş “Sanat, Şair ve Şiir Görüşü” nü, İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden Yasin Levent Doğan “II. Yeni Bağlamında Sezai Karakoç Ve Balkon Şiiri” başlıklı sunumunu Zeynep Önel “Sezai Karakoç’un Siyasi Düşüncesi ve Diriliş Partisi” başlıklı konuşmasını, son konuşmacı olarak İnönü Üniversitesi Matematik bölümünden Zehra Tepe “ Sezai Karakoç’un Batı, Doğu ve Ortadoğu’ya Bakış Açısı” başlıklı sunumlarını gerçekleştirdiler.

Katılımcılara program sonunda katılım belgeleri takdim edildi.

Bülten

Pano0e1

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız