SON DAKİKA
SON DEPREMLER

BİLSEM'e Öğrenci Seçimi Sınavı

0
Güncellendi - 2017-02-14 03:09:18
BİLSEM'e Öğrenci Seçimi Sınavı
A- A+ PAYLAŞ

Üstün yetenekli öğrencilerin, bireysel yeteneklerinin farkında olmalarını ve kapasitelerini geliştirerek en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla kurulan Bilim Sanat Merkezi’ne (BİLSEM) alınacak öğrencileri belirlemek amacıyla yapılacak olan sınav süreci başladı. Bilgi ve yetenek sınavı olmak üzere 2 aşamalı sınava ilkokul 1.2. ve 3. Sınıflarda okuyan yaklaşık 7 bin 500 öğrencinin katılacağı öğrenildi.

İlkokul 1, 2 ve 3’üncü sınıf öğrencilere yönelik tablet bilgisayarlar ile gerçekleştirilecek olan ve 26 Marta kadar sürecek olan bilim sanat merkezine seçilme yarışı Malatya’da Mehmet Emin Bitlis İlkokulunda yapılıyor.

Kontenjan sınırının olmadığı yarışmalarda, bilim ve sanat merkezlerine girmeye hak kazanan öğrenciler 2. aşama da; genel, zihinsel yetenek, resim, müzik ve resim alanlarında değerlendirmeye alınacak.

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan sınavla, zeka, yaratıcılık, sanat, liderlik kapasiteleri veya özel akademik alanlarda yaşıtlarına göre yüksek düzeyde performans gösteren üstün yetenekli öğrencilere yaşantısal bir eğitim veriliyor.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com- malatyayorum44.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • bilgehan (7 yıl önce)
    bu kapasitede bir sınavi özel bir kurumun yapmaya ne gücü yeter nede imkanı devletimiz sagolsun ayrıca sınavı aksaksız ve eksiksiz yapan mehmet emin bitlis ilkokulu müdürüne ve bilsem müdürüne ve ekiplerine tebrik ve teşekkürlerimi sunarım .....
    0
    0
    Yanıtla
  • Kirkor tablacıyan (7 yıl önce)
    Güzel sınav lakin ağzınla kuş tutsan bile mülakatta elenebilirsin, mülakatlar görüntülü kayda alınmazsa bu sınavlar hep şaibeli kalacak.
    0
    0
    Yanıtla
  • mülakat yok tablet üzerinden sınav yapılıyor ikinci aşama test
    0
    0
    Yanıtla