SON DAKİKA
SON DEPREMLER

BİMER'e 1.525 Başvuru..

A- A+ PAYLAŞ

Alo 150 Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) Malatya Bürosu'na 2009 yılında ilk 5 ayında yapılan toplam başvuru sayısının bin 525 olduğu bildirildi.

Başbakanlık İletişim Merkezi'nin hazırladığı istatistik çalışmaya göre, Malatya Valiliği bünyesindeki BİMER Malatya Bürosuna 2009 yılının Ocak, Şubat, Mart, Nisan ve Mayıs aylarında toplam bin 525 başvuru yapıldı. BİMER Malatya Bürosuna Ocak ayında 318, Şubat ayında 350, Mart ayında 385, Nisan ayında 269, Mayıs ayında 203 başvurunun yapıldığı belirtildi. Malatya Valiliği BİMER Bürosu'nun işlem süresi ortalaması ise günlük olarak kayıtlara geçti.
Bu arada, "Alo 150" numarası herhangi bir ilden arandığında o ilin valiliğindeki halkla ilişkiler görevlisi telefonu açıyor. Önündeki bilgisayarda Başbakanlık web sayfası üzerinden telefonla arayan vatandaşın kişisel bilgilerini ve müracaatının konusu ve detaylarını kaydediyor. Daha sonra kayıt altına alınan bu müracaat Valilikteki yetkili tarafından Kaymakamlık, İl Müdürlüğü veya Bölge Müdürlüğü'ne sistem üzerinden gönderiliyor. Gönderilen müracaat Kaymakamlık, İl Müdürlüğü veya Bölge Müdürlüğü tarafından sonuçlandırılıyor ve müracaat sahibine cevap veriliyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız